10 Απριλίου 2019

Η Κάρα του Αγίου Ελευθερίου ευλόγησε τη Σκοτίνα ΠιερίαςΗ Τιμία Κάρα του Αγίου Ελευθερίου αναχώρησε την Κυριακή 7 Απριλίου από τη Σκοτίνα Πιερίας, μετά από πενθήμερη παραμονή και προσκυνήματος της στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος.

Η υποδοχή έλαβε χώρα ενώπιον του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Εσπερινής Προηγιασμένης Ακολουθίας.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου τελέστηκε ενώπιον του ιερού λειψάνου η Ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ έψαλλε η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ευλογία της κομίσεως της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ελευθερίου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνοςκ. Χαρίτωνα για τη μεγάλη ευλογία και την ιδιαίτερη ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση που δίδει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος Ελευθέριος να δώσει δύναμη και υπομονή στους Πιεριείς και στους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς και να αξιοποιηθεί κατά το καλύτερο δυνατό η ευλογία του χαριτόβρυτου λειψάνου του από τον καθένα ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !