8 Φεβρουαρίου 2019

Κατερίνη: Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για το το ιδιωτικό σχολείο «Πλάτων»



Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ επισκέφτηκε τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Πιερίας οι οποίες υποτίθεται πως εποπτεύουν το ιδιωτικό σχολείο «Πλάτων». Διαπιστώθηκε πως το σχολείο είναι πρακτικά ανεξέλεγκτο καθώς:
Στο υπογεγραμμένο από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο εγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα φαίνεται πως οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και στη Γ΄ Λυκείου είναι λιγότερες από τις προβλεπόμενες από το ΥΠΠΕΘ! Ούτε λόγος, φυσικά, για καταγραφή και συμπερίληψη στο πρόγραμμα όλων των πρόσθετων ωρών διδασκαλίας όπως προβλέπει η Υ.Α. Κουράκη.
Οι ώρες διδασκαλίας για κάθε καθηγητή που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι εικονικές, καθώς το ωρολόγιο πρόγραμμα προφανώς δεν τηρείται
Δεν ανανεώνονται τα διοριστήρια με τις αλλαγές ωρών των συναδέλφων όταν υπάρχουν τέτοιες. Υπάρχουν κάποια διοριστήρια τα οποία έχουν εκδοθεί πολλά χρόνια πριν, χωρίς να αναφέρεται σε αυτά ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας του κάθε συναδέλφου.
Όπως ενημερωθήκαμε από κάποια υπάλληλο της Διεύθυνσης Δ.Ε. στο σχολείο υπάρχουν και κάποιοι «ωρομίσθιοι» (σ.σ. δεν υφίσταται αυτός ο όρος στην ιδιωτική εκπαίδευση) οι οποίοι δεν έχουν διοριστήριο διότι «ο ιδιοκτήτης είπε πως δεν χρειάζεται»!
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διοριστήριο έχουν μόνο οι 6 δάσκαλοι, όχι οι καθηγητές ειδικοτήτων και οι νηπιαγωγοί. Αλλά και οι 6 δάσκαλοι έχουν διοριστήριο «αναπληρωτή», χωρίς όμως να αναπληρώνουν κάποιον αφού κανείς δεν απουσιάζει με άδεια! Ο στόχος, προφανώς, είναι η εξαπάτηση της Διεύθυνσης Π.Ε. προκειμένου να έχουν διοριστήριο που λήγει στις 15/6 και όχι στις 31/8 όπως προβλέπει η σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ που έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό.
Δεν γίνεται έλεγχος στις μισθοδοτικές καταστάσεις όπως προβλέπεται από τον ν.682/77 και από σχετικές εγκυκλίους.




Ο νέος Διευθυντής Π.Ε. υποσχέθηκε πως θα επιληφθεί άμεσα της κατάστασης καθώς για το σχολείο δεν υπήρχε καν φάκελος αρχείου! Η εντύπωση που σχηματίσαμε ήταν θετική, ελπίζουμε εξίσου θετική να είναι και η συνέχεια.





Αντίθετα ο Διευθυντής Δ.Ε. δεν έχει καμία δικαιολογία για την παντελή έλλειψη εποπτείας του ιδιωτικού σχολείου της Κατερίνης, καθώς βρίσκεται στη Διεύθυνση αρκετό καιρό και για να έχει ενημερωθεί για τη σχετική νομοθεσία αλλά και για να έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Τα τραγελαφικά που διαπιστώσαμε στην Κατερίνη αποτελούν, δυστυχώς, έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της αυθαιρεσίας των ιδιοκτητών, αλλά και της απόσυρσης της πολιτείας από την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.




https://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !