2 Φεβρουαρίου 2019

3.000 + 3.000 νέες θέσεις εργασίας με τα 10 5στερα ξενοδοχεία στο Δήμο Κατερίνης



Παρά το κρύο και τις «χωροταξικές δυσκολίες», περισσότεροι από 1.200 δημότες του Δήμου Κατερίνης έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Λιακόπουλος κέρδισε τις εντυπώσεις με μία στιβαρή ομιλία ουσίας, πολλά καινοτόμα στοιχεία προγράμματος και παλμό. Μίλησε για τις στοχευμένες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ που θα εισαγάγει η δημοτική του διοίκηση, τις μειώσεις δημοτικών τελών σε συνδυασμό με την απαγόρευση του καπνίσματος στα μαγαζιά και τα τεράστια οφέλη που θα προσφέρει στον Δήμο και τους πολίτες η επένδυση σε μία μονάδα Βιοαερίου. Επίσης μίλησε για τον στόχο να γίνει ο Δήμος Κατερίνης Smart City και ο πιο φιλικός Δήμος στην Ελλάδα για τα ΑμΕΑ, παρουσίασε τη μεγάλη παρέμβαση μονοδρομήσεων που θα επιτρέψει την ταυτόχρονη είσοδο στη ζωή μας του ποδηλάτου και της σωστής κίνησης των ΑμΕΑ και όλων των καροτσιών, τις νέες θέσεις πάρκιγκ και πολλές ακόμη μελετημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις. Έκλεισε με την αναφορά του για την πρόταση δημιουργίας 10 5στερων ξενοδοχειακών μονάδων, που θα δημιουργήσουν 3.000 + 3.000 νέες θέσεις εργασίας.



Η νέα πλειοψηφία

Το βράδυ της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου ο Θανάσης Λιακόπουλος και δεκάδες υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του οργάνωσαν μία εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης μάλιστα πραγματοποίησε τη δεύτερη ανοικτή του ομιλία, την ώρα που άλλοι υποψήφιοι δεν έχουν κάνει ακόμη καμία. Μπροστά στους 1.200 παρευρισκόμενους έδωσε το μήνυμα της νίκης: «Είμαστε η νέα πλειοψηφία στον Δήμο της Κατερίνης, είμαστε η νέα δύναμη που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες».



Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Με βάση την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως από το 2021 ο ΕΝΦΙΑ θα περάσει στους Δήμους και θα εισπράττεται από αυτούς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης προχώρησε σε μία ριζοσπαστική πρόταση: «Όταν έχουμε σημεία του Δήμου μας που δεν προσφέρουμε στους δημότες αυτό που δικαιούνται, δεν μπορούμε να τους καλούμε να πληρώσουν μεγάλους φόρους. Για αυτό παίρνοντας στα χέρια μας την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, προτείνουμε:

· 30% μείωση για τα χωριά με προβλήματα υποδομών (σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου Κατερίνης)

· 60% μείωση για τα χωράφια στα οποία ο Δήμος δεν έχει λύσει το πρόβλημα άρδευσής τους

· 90% μείωση για τα χωράφια στα οποία ο Δήμος δεν έχει λύσει το πρόβλημα πρόσβασης των ιδιοκτητών τους σε αυτά



Παράλληλα προτείνουμε ένα πρόγραμμα μειώσεων του ΕΝΦΙΑ για τις τουριστικές περιοχές, σε συνδυασμό με επενδύσεις των ιδιοκτητών στα ακίνητά τους».



Οι θέσεις πάρκιγκ

Μεγάλη έμφαση έδωσε ο κ. Λιακόπουλος στο θέμα του πάρκιγκ στην πόλη της Κατερίνης: «Δεν εισακουστήκαμε στην πρότασή μας για κατασκευή υπογείου πάρκιγκ στην Πλατεία Ευκαρπίδη. Η απερχόμενη δημοτική αρχή βιάστηκε να τελειώσει την ανάπλασή της για προεκλογικούς λόγους. Εμείς θα επιστρέψουμε στο πρόβλημα και θα δημοπρατήσουμε πολυόροφο υπόγειο πάρκιγκ, με πρίζες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάθε του θέση. Επίσης, εκτός από τη λειτουργία περιφερειακών πάρκιγκ σε στρατηγικά σημεία και σύνδεσή τους με το κέντρο της πόλης, θα αποκαταστήσουμε τις θέσεις που έχουν χαθεί και θα καθιερώσουμε τον κανόνα: Δημιουργία 3 νέων θέσεων στάθμευσης για κάθε μία που θα χάνεται».



Η απαγόρευση του καπνίσματος σε συνδυασμό με την 30% μείωση των δημοτικών τελών

Ο Θανάσης Λιακόπουλος πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους: «Θα σταματήσουμε τη σημερινή κατάσταση, εφαρμόζοντας τον νόμο, αλλά με δίκαιους ελέγχους προς όλους. Επειδή τα μαγαζιά μας θα έχουν κάποια απώλεια εισοδήματος λόγω της εφαρμογής του μέτρου, θα εφαρμόσουμε γενική μείωση 30% των δημοτικών τελών σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα όρια του Δήμου μας».



Βιοαέριο. Λύση για κτηνοτρόφους και παραγωγούς τροφίμων, προστασία του περιβάλλοντος και έσοδα για τον Δήμο

Εκτενώς ανέλυσε το θέμα της επένδυσης του Δήμου της Κατερίνης σε μονάδα Βιοαερίου, με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες: «Θα συλλέγουμε τα λύματα από όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες αλλά και τους παραγωγούς τροφίμων. Έτσι αυτοί θα αποφύγουν περιβαλλοντικά πρόστιμα και θα είναι περιβαλλοντικά νόμιμοι. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψουμε το περιβάλλον και τη θάλασσά μας. Αλλά παράλληλα αυτά τα λύματα θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για τη λειτουργία της μονάδας Βιοαερίου, η οποία θα προσφέρει έσοδα άνω των 3.000.000 Ευρώ τον χρόνο για τον Δήμο μας. Τα έσοδα αυτά θα διατίθενται στο σύνολό τους σε έργα υποδομών που τόσο έχουμε ανάγκη».



Ποδήλατα και καρότσια θα μπουν στη ζωή μας

Η σημερινή κατάσταση στο θέμα των ποδηλάτων και της κίνησης των καροτσιών στην πόλη είναι άκρως προβληματική. Η πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης είναι καινοτόμα και κατατίθεται για πρώτη φορά: «Για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό, θα συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο και θα μελετήσουμε τη μονοδρόμηση των δρόμων στις συνοικίες της πόλης. Έτσι, θα περισσέψει ο χώρος για να μεγαλώσουμε το πεζοδρόμιο στα 2,05 μέτρα και να χωράνε τα καρότσια, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουμε μία λωρίδα για την κίνηση των ποδηλάτων. Όλα αυτά χωρίς να χάσουμε ούτε μία θέση στάθμευσης».



3.000 + 3.000 νέες θέσεις εργασίας με τα 10 5στερα ξενοδοχεία

Λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Λιακόπουλος παρουσίασε για άλλη μία φορά ένα από τα πιο φιλόδοξα και απόλυτα υλοποιήσιμα σχέδια που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες στον τόπο μας: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή θέλει να κόψει τα οικόπεδα της Ολυμπιακής Ακτής σε μικρά κομμάτια για βίλες. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την πρακτική και προτείνουμε: Διεθνή διαγωνισμό για να προσελκύσουμε 10 μεγάλες 5στερες ξενοδοχειακές μονάδες στην ίδια έκταση. Αυτές θα δημιουργήσουν άμεσα 3.000 νέες θέσεις εργασίας και άλλες 3.000 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο μας, για πάντα. Γιατί να δεχτούμε 100 – 200 θέσεις για 2 χρόνια, αντί για 6.000 θέσεις για πάντα;»



Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κουρινιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρώην βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Τσιμήτρης, πολιτευτές κομμάτων και δεκάδες άλλοι τοπικοί παράγοντες.





Θανάσης Λιακόπουλος



Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !