28 Φεβρουαρίου 2019

Μιχάλης Γεωργιάδης: «Η πρότασή μας για 2 διαδρομές άσκησης



Η κίνηση και η άσκηση είναι θεμελιώδεις βάσεις για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο Δήμος Κατερίνης είναι ανάγκη να στηρίξει τη μαζική άθληση, όχι μόνο με τις ετήσιες εκδηλώσεις (που τις επικροτούμε) αλλά και με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ασφαλούς άσκησης. Ήδη διάφοροι σύλλογοι στον δήμο μας ευαισθητοποιούν τους πολίτες και τους στρέφουν προς τον μαζικό αθλητισμό και αυτό έχει αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι δημότες να αναζητούν πρακτικές λύσεις. Για αυτό ο συνδυασμός μας προτείνει σήμερα τη δημιουργία 2 διαδρομών άσκησης, για αρχή.



Έχουμε τα στοιχειώδη, χρειαζόμαστε περισσότερα

Σήμερα στην Κατερίνη υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις υποδομές για την καθημερινή άσκηση των δημοτών. Όμως είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται η δημιουργία περισσότερων και καταλληλότερων διαδρομών, καθώς βέβαια και βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων, με φωτισμό, κατάλληλο έδαφος, νερό κτλ.



Πρώτη πρόταση: Διαδρομή άσκησης από το Κολυμβητήριο (Β’ ΔΑΚ) ως το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας

Μετά από μελέτη και συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, ο συνδυασμός μας σήμερα προτείνει μία διαδρομή που μπορεί να έχει απήχηση ακόμη και σε πολίτες εκτός του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, προτείνουμε:

· Δημιουργία διαδρομής άσκησης, η οποία θα συνδέει το Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης με το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας.

· Η συγκεκριμένη διαδρομή θα έχει μήκος περίπου επτά χιλιομέτρων

· Θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη, με χιλιομετρικές σημάνσεις

· Θα επιτρέπει την άσκηση τόσο πεζών και δρομέων, όσο και ποδηλατών

· Θα περνάει μέσα από περιοχές με απίστευτη φυσική ομορφιά, δίνοντας τη δυνατότητα σε περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες να ασκούνται με ασφάλεια σε φυσικό περιβάλλον.



Η χάραξη της διαδρομής

Η διαδρομή αυτή προτείνεται να:

· Ξεκινά από το Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης (εκεί όπου θα λειτουργεί δωρεάν πάρκιγκ)

· Περνά από τη γέφυρα του Πέλεκα (Λευκού)

· Διασχίζει τον χώρο που φιλοξενείται η εμποροπανήγυρη

· Περνά από τους αγροτικούς δρόμους

· Συνεχίζει παράλληλα με τον ποταμό Αίσωνα (Μαυρονέρι) μέσα από ένα πλούσιο παρόχθιο δάσος

· Καταλήγει στο Πλατανόδασος (το οποίο θα ανοίξει, όπως έχουμε δεσμευτεί). Το Νέο Πλατανόδασος θα διαμορφωθεί κατάλληλα ως χώρος αναψυχής.



Ουσιαστικά με την κατασκευή της διαδρομής αυτής και τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος παράλληλου με τον ποταμό Πέλεκα πεζοδρόμου, οι πολίτες θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μία μικρότερη και μία μεγαλύτερη χιλιομετρική διαδρομή, πάντα με αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης. Εύκολα η διαδρομή αυτή μπορεί να μπει στα «σημεία αναφοράς» του Δήμου μας», για να επισκέπτονται οι τουρίστες.



Δεύτερη πρόταση: Διαδρομή άσκησης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

Εκτός από την πρώτη διαδρομή, εκτιμούμε πως απαιτείται η δημιουργία άλλης μίας μικρής διαδρομής περίπου 600 μέτρων στη συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Προτείνουμε να κατασκευαστεί περιμετρικά του Κλειστού Γυμναστηρίου της περιοχής, με κατάλληλη διαμόρφωση, δενδροφύτευση και φυσικά φωτισμό.



Με αυτή τη διαδρομή άσκησης θα δώσουμε μία εναλλακτική επιλογή ασφαλούς άσκησης σε ένα άλλο σημείο της πόλης, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.



Διαδρομές και σε άλλες συνοικίες της Κατερίνης και στα χωριά μας

Με αυτές τις δύο διαδρομές θέλουμε απλώς να ξεκινήσουμε. Στόχος μας να δημιουργήσουμε περισσότερες διαδρομές και σε άλλες συνοικίες της Κατερίνης, όπου αυτό είναι εφικτό. Επίσης, έχει σημασία να κατασκευάσουμε διαδρομές και στα χωριά μας, τόσο στο παραθαλάσσιο μέτωπο, όσο και στον ορεινό μας όγκο αλλά και σε άλλα σημεία που μας επιτρέπεται από το φυσικό περιβάλλον.



Αυτές οι μικρές επενδύσεις θα έχουν μεγάλο όφελος για τη ζωή και την υγεία χιλιάδων δημοτών! Γιατί Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!





Μιχάλης Γ. Γεωργιάδης



Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος



Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»



Υποψήφιος Δήμαρχος: Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !