23 Δεκεμβρίου 2018

1000 με 1200 περιστατικά το μήνα για το ΕΚΑΒ Πιερίας μόλις με...3 ασθενοφόρα



Την έδρα του ΕΚΑΒ Πιερίας, στο Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης συνοδεία των υποψήφιων συμβούλων του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κ. Γιάννη Νταντάμη, κας Σωτηρίας Ουσταμπασίδου, κας Χριστίνας Σιδηροπούλου, κ. Γιώργου Τσαχουρίδη και κ. Κώστα Φιλοκώστα.

Θερμή ήταν η υποδοχή του προσωπικού όπου η Υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Πιερίας κα Δέσποινα Χαρίση τους ενημέρωσε για την πορεία της υπηρεσίας στον τόπο μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προκλήσεις της εργασίας. Όπως τονίστηκε, η υπηρεσία καλύπτει ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος με μικρό αριθμητικά προσωπικό. Οι βάρδιες των πληρωμάτων και η ανταπόκριση στα περιστατικά που προκύπτουν, ιδίως το καλοκαίρι όπου λόγω του τουρισμού αυξάνεται ο πληθυσμός, γίνεται πολλές φορές με αυτοθυσία και τους ΕΚΑΒΙΤΕΣ να λειτουργούν με οδηγό το φιλότιμο και τη διάθεση υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπό τους.

Παρά το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ είναι υπηρεσία υγείας πρώτης γραμμής, δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη στήριξη από την Πολιτεία τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Στην Πιερία εργάζονται στην υπηρεσία 53 άτομα. Στον τομέα του Δήμου Κατερίνης εργάζονται μόλις 28 άτομα, δηλαδή 14 πληρώματα και 5 τηλεφωνήτριες. Να σημειωθεί ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τον διευρυμένο δήμο Κατερίνης, από την Παραλία έως τον Άγιο Δημήτριο και από το Κίτρος έως το Βαρικό, είναι μόλις 3. Δηλαδή, 3 βάρδιες ασθενοφόρων πρωί και απόγευμα και 2 το βράδυ καλύπτουν τις ανάγκες του δήμου μας. Στατιστικά, καλείται να καλύψει 1000 με 1200 περιστατικά το μήνα και περίπου το 80% αυτών εξυπηρετούνται από τα 3 ασθενοφόρα της Κατερίνης. Και, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αντικατάσταση των παλιών οχημάτων και αύξηση του αριθμού τους, η Πιερία δεν πήρε ούτε ένα καινούργιο όχημα είτε από την Πολιτεία είτε από τα 145 ασθενοφόρα που δώρισε το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος τον προηγούμενο χρόνο!

«Οι ΕΚΑΒΙΤΕΣ είστε πρωταγωνιστές στο Mission Impossible. Με το απερίγραπτο φιλότιμο που σας διακατέχει και παρά τις αντιξοότητες τόσο της φύσης της δουλειάς σας όσο και την ελλειμματική στήριξη από την Πολιτεία είστε παρόντες στην καθημερινότητά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σας ευχαριστούμε γιατί είστε στην πρώτη γραμμή και λειτουργείτε με αυταπάρνηση. Σας συγχαίρω γιατί οι δυσκολίες δεν σας λύγισαν ούτε σας έκαναν απαισιόδοξους. Αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ είναι ανθρώπους με δυναμισμό και ψυχή. Γιατί αυτό έχουν ανάγκη να δουν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τους ΕΚΑΒΙΤΕΣ της Πιερίας με μια φράση, θα έλεγα ότι είναι το μεγαλείο της υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπό τους γιατί υπερβαίνουν τον εαυτό τους. Η Δημοτική Αρχή μπορεί να στηρίξει το έργο σας. Είμαστε δίπλα σας», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !