27 Νοεμβρίου 2018

Οι μαθητές της Επαγγελματικής σχολής του ΟΑΕΔ παρουσίασαν τις δημιουργίες τους




Η παρουσίαση δημιουργιών και κατασκευών των μαθητών της Επαγγελματικής σχολής του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΩΝ τέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου.


Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων του τόπου και ειδικότερα οι: Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κυραιλίδης, ο Πρόεδρος ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου, ο αντιπρόεδρος κ. Στεφόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδης, ο Πρόεδρος ΟΙΒΕ κ.Εξίσογλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισκευαστών Οχημάτων κ. Τζικακόλιας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τους χώρους της σχολής, ενημερώθηκαν για τις δημιουργίες των μαθητών, με έμφαση μεταξύ άλλων στις τρεις ήδη βραβευμένες κατασκευές.

Παράλληλα, για την ανάγκη στήριξης της ΕΠΑΣ από φορείς και εργοδότες της Πιερίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η πρακτική άσκηση των μαθητών και συνακόλουθα η ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μίλησε ο Διευθυντής της Επαγγελματικής Σχολής κ. Αλεξιάδης.

Σκοπός και στόχος των σχολών του ΟΑΕΔ είναι η εξειδίκευση των γνώσεων και η επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών τόνισε ο Υποδιευθυντής της Σχολής και υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης κ. Αθανάσιος Καραβέργος επισημαίνιντας χαρακτηριστικά: «Στις σχολές του ΟΑΕΔ η τεχνολογία που διδάσκεται γίνεται πράξη και αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως από τα έργα που κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια της σχολής μας από μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους».



Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η αξιολόγηση των προγραμμάτων μαθητείας με βάση το νέο πλαίσιο Ποιότητας Μαθητείας περνά πλέον στην ευθύνη ενός Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, ενώ η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση εισέρχεται σε σύγχρονη τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα και ο θεσμός μαθητείας προχωρά σε μία νέα εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !