29 Οκτωβρίου 2018

Παραδοσιακές Πίτες & Ψωμάκια "Τρύφων" στη Νέα Έφεσο



«Το 1964 ιδρύεται από τον Τρύφωνα Μανωλακούδη μία μικρή βιομηχανία παραγωγής πίτας με έδρα την Κατερίνη του νομού Πιερίας.
Η επιχείρηση ξεκινάει τα πρώτα της βήματα με δυνατότητα παραγωγής 1700 πίτες ανά 8ωρο και με χειρωνακτική κυρίως εργασία.
Το 1984 αγοράζεται νέος μηχανολογικός εξοπλισμός, ο οποίος ενσωματώνεται στη διαδικασία παραγωγής και την εξελίσσει τεχνολογικά και ποιοτικά.

Το 1987 η έδρα της εταιρίας αλλάζει και οι εγκαταστάσεις της μεταφέρονται σε νέα ιδιόκτητα κτίρια στη Νέα Έφεσο Πιερίας. Την ίδια περίοδο δίνεται στην επιχείρηση ο διακριτικός τίτλος «Τρύφων».

Το 1990 η εταιρία ξεκινά συνεργασία με εμπόρους του εξωτερικού και εξάγει τα προϊόντα της στην Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Μερικά χρόνια αργότερα εμφανίστηκε και πάλι η ανάγκη ανανέωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού. Έτσι το 1999 η διεύθυνση της επιχείρησης επενδύει ένα μεγάλο ποσό για την αγορά νέου εξοπλισμού πιο εξελιγμένου τεχνολογικά και ακόμη πιο εξειδικευμένου στην παραγωγή πίτας.

Πλέον το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής διαδικασίας είναι αυτοματοποιημένο με δυνατότητα παραγωγής 13000 πίτες ανά ώρα.
Το 2000 η επιχείρηση επεκτείνει τους τομείς δραστηριότητάς της και ξεκινά να παράγει μία νέα σειρά προϊόντων, τα ψωμάκια (μικρά, μεσαία, μεγάλα, στρόγγυλα, με σουσάμι).

Το 2004 αποκτάται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας HACCP και ξεκινά η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος Ποιότητας που στηρίζεται πάνω στις αρχές αυτές. Μερικά χρόνια αργότερα, το σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας εκσυγχρονίστηκε ακόμα περισσότερο και η εταιρεία εξασφάλισε πιστοποιητικό ISO 22000:2005.

Το 2007 ξεκινά η συνεργασία της ΜΑΝΩΛΑΚΟΥΔΗΣ Α.Ε. με τα σούπερ μάρκετ Μασούτης και ένα χρόνο αργότερα, το 2008 ξεκινά και η συνεργασία με τη νέα αλυσίδα σούπερ μάρκετ ALDI.

Σήμερα, η εταιρεία ΜΑΝΩΛΑΚΟΥΔΗΣ Α.Ε. αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αρτοσκευασμάτων στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα μεγάλο πελατολόγιο αποτελούμενο από εμπόρους τροφίμων, σούπερ-μάρκετ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, fast-food, ψητοπωλεία κ.ά. Η διανομή των προϊόντων –φρέσκων ή κατεψυγμένων- γίνεται καθημερινά με ιδιόκτητα φορτηγά της εταιρείας.

Επίσης, μεγάλο μέρος της παραγωγής αποστέλλεται σε εταιρείες του εξωτερικού σε διάφορες χώρες, όπως Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Βέλγιο, Σερβία, Ιταλία, Σουηδία.

Σκοπός της εταιρείας μας είναι η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών και η παράδοση των προϊόντων με άψογη πάντα ποιότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα παραγωγής αλλά και συνθηκών υγιεινής, καθώς και τη σωστή διακίνηση των προϊόντων.»
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ν. Έφεσσος Πιερίας - Τ.Κ. 60100 - Τηλ: 23510 51629, 23510 51828 - Fax: 23510 51959 - E-mail: info@trifon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !