6 Αυγούστου 2018

Μουσική πανδαισία και θρησκευτική κατάνυξη στη συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στην Παραλία Κατερίνης



Μια εξαιρετική συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής, που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Παραλίας, το Σύλλογο Επαγγελματιών Παραλίας «Κερδώος Ερμής» και το Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Πέμπτης, το κοινό της Κατερίνης και εκατοντάδες παραθεριστές, που κατέκλυσαν από νωρίς τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής Παραλίας Κατερίνης.

Στην μουσική αυτή εκδήλωση συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία η καταξιωμένη και πολυβραβευμένη Νεανική Χορωδία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Βίνιτσας Ουκρανίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους χορωδούς για την ευγενή συμμετοχή τους στη συναυλία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μουσική δημιουργία, που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύει την διορθόδοξη πνευματικότητα και καλλιεργεί την αγάπη όλων για τη μουσική».

Η χορωδία παρουσίασε στο πρόγραμμά της εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. Η άριστη απόδοση των ύμνων, οι τέλειες τονικές εναλλαγές και το αμιγώς επικό ύφος, ενθουσίασε τους παρευρισκομένους και προκάλεσε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά της χορωδίας φιλοξενούνται δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα στον Σβορώνο, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών από ομόδοξες χώρες που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολή. Το φετινό καλοκαίρι φιλοξενούνται 600 συνολικά παιδιά από διάφορες χώρες όπως την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, τη Σερβία, την Πολωνία, τη Ρωσία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες, όπως παραμέληση, εκτοπισμό, κακοποίηση, αποκλεισμό, εγκατάλειψη. Άλλα από άπορες οικογένειες ή και χωρίς γονείς που θα τους δίνεται μοναδική η ευκαιρία να απολαύσουν στην Πιερία στιγμές απόλυτης χαράς, ξεγνοιασιάς. παιχνιδιού στον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και πνευματικά βιώματα που θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο στη ζωή τους.

Τη μουσική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Πιπίτσα Μακρίδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Γεώργιος Ζωγράφος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Παραλίας κα Μαρία Δέλλιου, ο Πρόεδρος του Μορωτικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Παπούλιας ιερείς και ιεροψάλτες, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου. Την παρουσίαση διεκπεραίωσε με θαυμάσιο τρόπο η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κα Λαμπρινή Κελεσίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !