25 Μαΐου 2018

Δήμος Κατερίνης: Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους με την ειδική ράμπα Seatrac



Ο μηχανισμός Seatrac, που έμελλε να αλλάξει τα καλοκαίρια των ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβασή τους στη θάλασσα τοποθετήθηκε σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με την Π.Κ.Μ. Π.Ε. Πιερίας για την πράξη: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ».

Η κύρια ιδέα πίσω από την εγκατάσταση είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, καθώς το SEATRAC συνιστά ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς, στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα του πολιτισμού μας κρίνεται από την ευαισθησία και τον σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Η εγκατάσταση του μηχανισμού Seatrac, αποτελεί ένα ευεργέτημα και συνιστά ένα βήμα μπρος, καθώς βοηθά την κοινωνία να έρθει κοντά στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι αλλάζουν οι κοινωνίες με την παροχή υποδομών σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Συντονισμένη προσπάθειά μας είναι το σημείο αυτό να λειτουργεί ως πρότυπο και να υφίσταται όλη η απαιτούμενη αλυσίδα προσβασιμότητας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλησίον του σημείου τοποθέτησης του Seatrac, έχει εγκατασταθεί ράμπα, αποδυτήρια, ναυαγοσωστικός πύργος για την παροχή πρώτων βοηθειών κ.α., ενώ έχουν δεσμευτεί θέσεις στάθμευσης, προκειμένου να καθίσταται ακόμα πιο εύκολη η πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην ακτή.

Όπως είναι γνωστό η συσκευή εγκαθίσταται στην αρχή κάθε θερινής περιόδου, ενώ με το πέρας της απεγκαθίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !