19 Απριλίου 2018

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (22) αγροτών



Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος είκοσι δύο (22) ατόμων.




Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση.




Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων, την οποία παρουσίαζαν ως εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παθόντων (αγροτών), πείθοντας τους να προβαίνουν στην πώληση της αγροτικής τους παραγωγής (ρύζι – καλαμπόκι), από το 2014 έως το 2017, χωρίς όμως να καταβάλλουν το ανάλογο αντίτιμο των προϊόντων.

Το ύψος της συνολικής ζημίας που προκλήθηκε στους παθόντες από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει τις (593.000) ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !