8 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: «Πράσινη αυλή» στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΒΑΤΑΝ



Η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, η υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίου δράσης και ευαισθητοποίησης, για τη βελτίωση του περιβάλλοντος συνιστούν παρεμβάσεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιούνται σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, από την αντιδημαρχία περιβάλλοντος & πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.




Στο πλαίσιο αυτό, ο αύλειος χώρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΔΗΚΕΔΗΚ, στην περιοχή του ΒΑΤΑΝ πλημμύρισε από χαρούμενες φωνές παιδιών, που με κέφι και ενθουσιασμό, με την συνδρομή και καθοδήγηση εργαζομένων της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος & πρασίνου, συμμετείχαν σήμερα στη φύτευση δέντρων (Σφένδαμος), στην αυλή του σχολείου.




Όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι χώροι εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας να έχουν «πράσινες» αυλές. Προς την κατεύθυνση αυτή, με την προτροπή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη επενδύουμε διαχρονικά σε δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους συμπολίτες μας και πρωτίστως στα παιδιά μας».




Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα δέντρα, τα οποία θα καταστήσουν όμορφο και ελκυστικό το περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού, «υιοθετήθηκαν» από τα παιδιά, τα οποία έλαβαν πληροφορίες για το είδος τους, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς τους. Στον επίλογο, τα παιδιά έστειλαν δυναμικά, το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας.




Παρόντες στη δράση ήταν: ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, οι εργαζόμενοι του Βρεφονηπιακού Σταθμού, εργαζόμενοι της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος και πρασίνου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !