8 Μαρτίου 2018

Νέο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα



Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης συνεχίζοντας την συνεργασία της με το ΤΕΙ Κατερίνης (Τμήμα Διοίκησης Εφοδιασμού / ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας) διοργανώνει ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό αφιέρωμα.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν τρεις σύγχρονες ταινίες που αναδεικνύουν τη ζωή της γενιάς λίγο πριν τα 30, σε τρεις διαφορετικές μητροπόλεις του κόσμου (Νέα Υόρκη, Μπουένος Άιρες, Βερολίνο). Οι χαρακτήρες των ταινιών βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο, γεμάτοι όνειρα, καλλιτεχνικές φιλοδοξίες ή πνευματικές ανησυχίες και επιδίδονται σε αναλύσεις των σχέσεων και του κόσμου. Έτσι παρακολουθούμε τις διαδρομές τους μέσα στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην κοινωνία, να αποκτήσουν ένα ρόλο που θα σφραγίσει την ενηλικίωσή τους, αλλά και να γκρεμίσουν τα «τείχη» που υψώνονται ανάμεσα στους ανθρώπους των αστικών κέντρων εμποδίζοντας την επικοινωνία.

Είτε βλέπουμε την Φράνσις να τρέχει στους δρόμους της Νέας Υόρκης κάτω από τους ήχους του «Modern Love» του David Bowie, είτε ο Μαρτίν και η Μαριάννα δυναμώνουν το ράδιο στα διαμερίσματα τους στο Μπουένος Άιρες ακούγοντας το «True love will find you in the end», είτε κάτω από τζαζ υπόκρουση ο Νίκο περιδιαβαίνει τα καφέ του Βερολίνου, είναι σίγουρο ότι αυτοί οι σύγχρονοι αντι-ήρωες θα μας κάνουν να συμμεριστούμε τις αγωνίες και τα υπαρξιακά τους αδιέξοδα με απολαυστικό τρόπο.



Ραντεβού τις Δευτέρες στις 19.30!




Πρόγραμμα Προβολών:



1. Δευτέρα 12 Μαρτίου ΄Frances Ha’ , 2012, Αμερική

Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπαχ, Πρωταγωνιστούν: Γκρέτα Γκέρβιγκ, Μίκι Σάμνερ



2. Δευτέρα 19 Μαρτίου ‘Medianeras- Μεσοτοιχίες’, 2011, Αργεντινή

Σκηνοθεσία: Γκουστάβο Ταρέτο, Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Ντρόλας, Πιλάρ Λόπεζ ντε Αγιάλα



3. Δευτέρα 26 Μαρτίου ‘Oh Boy’, 2012, Γερμανία

Σκηνοθεσία: Γιαν Όλε Γκέρστερ, Πρωταγωνιστούν: Τομ Σίλινγκ, Μαρκ Χόζεμαν



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΗ είσοδος του ΤΕΙ είναι επί της οδού Κανελλοπούλου (απέναντι από το ΙΚΑ Κατερίνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !