20 Σεπτεμβρίου 2021

Επετειακά λάβαρα στους Ιερούς Ναούς και τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους




Με την ανάρτηση επετειακών λαβάρων στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας ολοκληρώθηκε μια από τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για το φετινό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το θεματικό τους περιεχόμενο είναι το λογότυπο που σχεδίασε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Το λογότυπο δημιουργήθηκε μέσα από το συσχετισμό συμβόλων και αξιών, με σκοπό να αποδοθούν η κληρονομιά και οι αρχές της Ορθοδοξίας και της παράδοσης.

Έντονα χαρακτηριστικά σύμβολα, όπως ο Σταυρός, η ελληνική σημαία, το περιστέρι, το κλαδί ελιάς συνθέτουν κάποια από τα σχεδιαστικά στοιχεία. Το σήμα σχεδιάστηκε από τον αγιογράφο Θεόδωρο Βογδάνο.

Τα επετειακά λάβαρα μεγάλων διαστάσεων κοσμούν το Μητροπολιτικό Μέγαρο, τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς, τα Πνευματικά Κέντρα και τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η τοπική Εκκλησία αναδεικνύει τα σύμβολα και τα μηνύματα της Επανάστασης του 1821 που είναι διαχρονικά, παράλληλα με τον καταλυτικό ρόλο και τη συμβολή της Εκκλησίας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα.

Οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821 συνεχίζονται σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !