14 Ιουλίου 2021

Στον Κορινό ο τάφος της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου ;




Η κυρία Σουλβατζή είναι η αρχαιολόγος που έκανε τη μεγάλη ανακάλυψη στην Όαση της Σίουα, όπου οι αιγυπτιακές Αρχές είχαν ανακοινώσει προ ετών ότι είχε ανακαλυφθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά όλα σταμάτησαν ξαφνικά μετά από παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Θεωρεί μάλιστα πως είναι αδύνατον να ανήκει σε κάποιο άλλο πρόσωπο και όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ομότιμος καθηγητής παρουσίασε επιστημονικά και τεκμηριωμένα την άποψή του και έχει απόλυτα δίκιο. Μάλιστα προσθέτει ότι το συγκεκριμένο μνημείο, το οποίο έχει επισκεφθεί για να το μελετήσει αρκετές φορές, έχει κοινά στοιχεία με τον τάφο του Αλεξάνδρου στην Όαση της Σίουα. Αυτοί που το έχτισαν, λέει η Λιάνα Σουλβατζή, εμπνεύστηκαν από το συγκεκριμένο μνημείο της Αιγύπτου και αυτό του Κορινού είναι μια μικρογραφία του.



Η Λιάνα Σουλβατζή, αναφέρθηκε και στις επιγραφές που έχει ανακαλύψει ο Αθανάσιος Μπίντας, οι οποίες αναφέρουν το όνομα της Ολυμπιάδας και βρίσκονται στο μουσείο στο Δίον. Θεωρεί ότι είναι επιστημονικά δεμένη, όπως λένε στη γλώσσα των αρχαιολόγων, η θεωρία του καθηγητή Μπίντα, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα σε επιστημονικό συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !