22 Ιουνίου 2021

Κέντρο οξέων εγκεφαλικών επεισοδίων δημιουργείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας




Κέντρο οξέων εγκεφαλικών επεισοδίων πρόκειται να δημιουργηθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, το πρώτο του είδους στη χώρα μας, το οποίο θα λειτουργεί σε ανοιχτή γραμμή με τα νομαρχιακά νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Υγείας η οποία ανακοινώθηκε μέσω του αναπληρωτή υπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για ειδική μονάδα η οποία δεν θα συγκεντρώνει στη Λάρισα όλα τα περιστατικά εγκεφαλικών. Για τις περιπτώσεις που απαιτείται θρομβόλυση θα λειτουργεί συντονιστικά με τα νομαρχιακά νοσοκομεία και θα λαμβάνει online τις απεικονίσεις των ασθενών παρέχοντας οδηγίες για την αντιμετώπισής τους.

Αντιθέτως, για τις βαρύτερες περιπτώσεις που απαιτείται θρομβοκτομή ο ασθενής θα μεταφέρεται άμεσα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας για επέμβαση εντός τεσσάρων ωρών.

Ήδη έχει προκηρυχθεί θέση επίκουρου καθηγητή νευροακτινολόγου, ενώ θα προΐσταται συντονιστής διετούς θητείας.

Το Κέντρο οξέων Εγκεφαλικών Επεισοδίων, όπως θα ονομάζεται, είναι μια πολυδύναμη θεραπευτική μονάδα και ως εκ τούτου θα στελεχωθεί με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του υπουργείου Υγείας, έχει αποδειχτεί ότι η θεραπεία του ασθενούς σε κέντρα του είδους είναι πιο αποτελεσματική, με λιγότερες τελικές βλάβες και μικρότερη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Αυτό έχει ως επακόλουθο τη μείωση του κόστους για το σύστημα Υγείας της χώρας.

Πηγή: Κώστας Τόλης kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Δημήτρη Κατσανάκη Ελευθερία)

magnesianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !