29 Ιουνίου 2021

Ευαγγελικά, Μυλαύλακος, Καπνικός Σταθμός δε μπορούν να Ανασάνουν.....Ακούει Κανείς ;




Πληθαίνουν καθημερινά οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Ευαγγελικών, του Μυλαυλάκου, του Καπνικού Σταθμού και του Εγγλέζικου για την αποπνικτική ατμόσφαιρα, λόγω δυσωδίας ειδικά τις βραδινές ώρες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραπονιούνται για αναπνευστικά προβλήματα αλλά και "κάψιμο" στο λαιμό.

Μέσω της ομάδος "I can't BREATHE" στο facebook προσπαθούν να βρουν λύσεις στο σημαντικό αυτό πρόβλημα, το οποίο ως φαίνεται απλώνεται καθημερινά σε διάφορα σημεία της Κατερίνης. Ως υπαίτιους, κατονομάζουν γνωστούς επιχειρηματίες του νομού, οι οποίοι αν και ήταν σήμερα κατηγορούμενοι μετα από μήνυση του Δήμου, τελικά η υπόθεση αποσύρθηκε για το 2023.


Το παράδοξο είναι ότι παρα το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν ότι υπάρχει πρόβλημα, ότι η δυσωδία εξαπλώνεται στην Κατερίνη, κανείς ουσιαστικά δεν κάνει κάτι για να το περιορίσει. Φταίει η δύναμη των επιχειρηματιών ; Η ατολμία των τοπικών αρχόντων ; Ή τελικά η φωνή των πολιτών δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να ακουστεί και να βρεθεί επιτέλους μια λύση ;


Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα , που κατηγορούν ακόμη και τους τοπικούς δημοσιογράφους ότι δεν έχουν το σθένος και την πυγμή να αναδείξουν το ζήτημα. Είτε για λόγους οικονομικής εξάρτησης από τους επιχειρηματίες είτε για άλλους προσωπικούς λόγους. Εδώ θα ήταν καλό να τονιστεί ότι στo Katerinipress, μέχρι και σήμερα δεν έχει έρθει καμία ειδοποίηση ή κείμενο διαμαρτυρίας από τους συγκεκριμένους πολίτες.


Παρόλαυτα, θεωρούμε καθήκον μας να αναδείξουμε το γεγονός και να προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στην επίλυσή του. Είναι τουλάχιστον κωμικό, να επιδιώκουμε τουρισμό όταν δε μπορούμε να λύσουμε βασικά προβλήματα στον τόπο μας.


Αν και δε γνωρίζουμε προσωπικά τους επιχερηματίες, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δυσωδία, πραγματικά δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι σε ένα νομό όπως η Πιερία, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν "κακό" στον τόπο τους. Σκοπός δεν είναι να "βγάλουμε" ο ένας το μάτι του άλλου. Σκοπός μας είναι λυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα προτού κάποιοι συμπολίτες μας χρειαστεί να νοσηλευτούν με αναπνευστικά προβλήματα...




Χάρης Μπαζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !