12 Ιουνίου 2021

«Ανέστη Μανώλα έχεις καταλάβει ότι είσαι Δήμαρχος;»
Στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Μανώλας, ως κατά συρροή πλέον «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ», προέβη σε ένα παραλήρημα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με σκοπό να «εξαπατήσει πολιτικά» και να παραπλανήσει τους πολίτες του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, για μία ακόμη φορά. Το μόνο που κατάφερε όμως, είναι να έχουν αντιληφθεί πλέον την ανικανότητά του, ακόμη και οι πιο δύσπιστοι.

Για να μην δώσει ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στους πολίτες των 13 οικισμών για τον αποκλεισμό τους από το κυβερνητικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, κάνει αόριστες, «γελοίες» και χωρίς ουσία (για τη σημερινή πραγματικότητα των πολιτών) αναφορές, στο προ 2 και πλέον ετών παρελθόν.

Φυσικά, αυτές οι αναφορές δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.


Σχετικά με την απουσία μου σε 3 Δημοτικά συμβούλια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, υπό την Δημαρχία του κ. Λαγδάρη, ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελούσε την αιτία για την ανικανότητα του κ. Μανώλα να διοικήσει το Δήμο μας τα επόμενα 2 χρόνια!

Ανέστη Μανώλα, έχεις καταλάβει ότι είσαι Δήμαρχος κι εμείς αντιπολίτευση;


Σχετικά με το Πρόγραμμα χρηματοδότησης «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Μανώλας δεν μας απάντησε αν τα περισσότερα χωριά του Δήμου μας είναι ακατοίκητα. Αν ο κ. Μανώλας, ήθελε να μάθει πως μπορεί να κάνει έργα και σωστή κατανομή των χρημάτων στους περισσότερους οικισμούς του Δήμου, ας έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο απαξιώνει συνεχώς. Αντ’ αυτού κρύβεται μονίμως πίσω από ένα νόμο, που του δίνει το δικαίωμα να περνάει τα θέματα στην Οικονομική Επιτροπή, της οποίας έχει την πλειοψηφία. Όταν όμως «δυσκολεύεται», τα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο (βλέπε ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε.) για να μοιράζει τις ευθύνες!

Αλλά, ως «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ», κοροϊδεύει μονίμως τους πολίτες, λέγοντας ότι «Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ».

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ» ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Για το «Προσχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας» να θυμίσω στον κ. Μανώλα, ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι στη δημοσιότητα και είναι γνωστό σε όλη την Πιερία από τον Αύγουστο του 2019 (δηλαδή εδώ και 2 χρόνια).

Να θυμίσω στον κ. Μανώλα, ότι Ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε συνάντηση μαζί μου, αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2019 (λίγες ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών) παρουσία των δημοτικών συμβούλων και των δύο παρατάξεων. Στη συνάντηση εκείνη, ο κ. Μανώλας ζητούσε και εκλιπαρούσε για συνεργασία, υποσχόμενος πολλά. Παραπέμπω όλους στις επίσημες ανακοινώσεις που είχαμε δημοσιεύσει τότε (δείτε εδώ και εδώ)

Να θυμίσω στον κ. Μανώλα, ότι Ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε συνάντηση μαζί μου και μετά τις εκλογές. Τότε του έδωσα το «Προσχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας». Το κείμενο αυτό ήταν η αντιπρότασή μας στην ΠΡΟΧΕΙΡΗ, ΑΤΥΠΗ, ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ «ΥΠΟΣΧΕΣΗ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που έκανε ο ίδιος. ΕΠΙΣΗΜΗ πρόταση δεν έκανε ΠΟΤΕ!

Εκείνο βέβαια που δεν κατάλαβε ποτέ ο κ. Μανώλας ήταν ότι ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Εγώ και η παράταξή μου δεν ζητήσαμε ποτέ συνεργασία. Συνεργασία ζήτησε ο κ. Μανώλας. Εγώ, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης προς τον τόπο, έκρινα πως πρέπει να υπάρχει ένα γραπτό κείμενο συμφωνίας, όπως έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μανώλας, έκρινε πως πρέπει να υπάρχουν προφορικές, «καφενειακές», άτυπες, υπόγειες και «δουλικές» συμφωνίες.

Στόχος του, προφανώς, ήταν να εξαπατήσει πολιτικά εμένα, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου και τους δημότες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους. Για έναν «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΥΤΗ», τα προφορικά αναιρούνται εύκολα, ενώ τα γραπτά μένουν και αναδεικνύουν την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ».

Και όπως προκύπτει από τις υπογραμμίσεις που δημοσίευσε, το πρόβλημά του ήταν η κατανομή των θέσεων, απαξιώνοντας τα έργα και τις δράσεις που του προτείναμε για το Δήμο, τα οποία για μας ήταν προτεραιότητα.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ 3 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ.

Για την ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, ΕΥΤΥΧΩΣ ο κ. Λαγδάρης, έκρινε σωστά και υποστήριξε τις δικές μας υποψηφιότητες, αφού αποτέλεσμα αυτής της υποτιθέμενης «σύμπραξης» (όπως ισχυρίζεται ο κ. Μανώλας), ήταν να εγκριθούν από την «ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ», με ταχύτατες διαδικασίες, μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας της, με το νέο σχήμα, χρηματοδοτήσεις έργων για το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού ύψους 1.000.000€ με 2 προγράμματα LEADER.

Εδώ και 1,5 χρόνο ο κ. Μανώλας, ως ΑΝΙΚΑΝΟΣ Δήμαρχος, δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, στον κατάλληλο χρόνο, για να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα ΑΜΕΣΑ και να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων.

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών το ποσό των 5.000€, που διέθετε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αφορούσε μόνο το Αιγίνιο, προφανώς ήταν μικρό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που γινόταν αντιπολίτευση!

Το ποσό των 22.000€, που προϋπολόγιζε ο κ. Μανώλας και το ποσό των 18.000€ που τελικά θα δαπανήσει, είναι κατασπατάληση. Κοροϊδεύει τους πολίτες και δεν θα λύσει ακόμη μία φορά το πρόβλημα. Είναι γνωστό σε όλους, πως η καταπολέμηση των κουνουπιών στον αστικό ιστό του Δήμου μας, απαιτεί ένα πρόγραμμα ύψους 80.000€ - 100.000€.

Οτιδήποτε άλλο είναι «πεταμένα λεφτά».

Εμείς έχουμε καταθέσει την πρότασή μας για το πρόβλημα των κουνουπιών, αλλά ο κ. Μανώλας, ως συνήθως, την αγνοεί.

Για την πολιτική πορεία μου θα πω στον κ. Μανώλα, ότι αυτή είναι καταγεγραμμένη, έχει ταυτότητα, είναι γνωστή σε όλη την Πιερία και είμαι περήφανος γι’ αυτήν.

Σχετικά με τη συνάντηση της 3ης Νοεμβρίου 2018, με τον εκλιπόντα πολιτικό παράγοντα του Νομού μας, θα σεβαστώ τη μνήμη του και θα πω μόνο το εξής: η πρόταση για να αποσύρει την υποψηφιότητά του, 3 χρόνια μετά, αποδείχθηκε προφητική, αφού ο κ. Μανώλας κατάφερε να αποδείξει ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ Δήμαρχος.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ»

100 ΜΕΡΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ»

2 ΧΡΟΝΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ»

Γνωρίζει πολύ καλά πλέον ο κ. Μανώλας ότι οι ψίθυροι μεταξύ των πολιτών για την ανικανότητα και τα «πολιτικά ψεύδη» γίνονται πλέον φωνές. Το διαπίστωσε άλλωστε και σε πρόσφατη επίσκεψή του στον Μακρύγιαλο.


Παναγιώτης Καζάς

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !