26 Μαΐου 2021

Την Κυριακή 30 Μαΐου καθαρίζουμε την παραλία Αλυκής Κίτρους




Πρόσκληση σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αλυκής Κίτρους απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου για την Κυριακή 30 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στην παραλία μπροστά από την Αλυκή Κίτρους στην Πιερία, από το θυρόφραγμα ως το Φάρο, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο πολύ μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Λόγω των ρευμάτων του Θερμαϊκού Κόλπου, ξεβράζονται εκεί απορρίμματα από όλο το Θερμαϊκό, ακόμη και από το νότιο Αιγαίο, ενώ μεγάλο μέρος της ρύπανσης αφορά τα απόβλητα των μυδοκαλλιεργειών.

Η προστατευόμενη αυτή περιοχή περιλαμβάνει ένα πολύτιμο αμμοθινικό οικοσύστημα, και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μηχανικά μέσα για τον καθαρισμό. Για το λόγο αυτό απαιτείται για τον καθαρισμό της η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού εθελοντών. Ο Φορέας Διαχείρισης καλεί εθελοντές από την Πιερία, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες γειτονικές περιοχές να συνεισφέρουν ώστε να αλλάξει η εικόνα αυτής της όμορφης ακτής, που τη στιγμή αυτή είναι μία από τις πιο ρυπασμένες της Μεσογείου.

Το ραντεβού για τον εθελοντικό καθαρισμό είναι στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τηρήσουν αποστάσεις και άλλα μέτρα ατομικής προστασίας από την COVID-19 (μάσκα, αντισηπτικά), ενώ οι οικογένειες και οι παρέες θα δουλεύουν συνεργαζόμενες μεταξύ τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού ενώ έχουν προσκληθεί και θα συνεισφέρουν με τα δικά τους μέσα: η Εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ, ο Σύλλογος Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, το Λιμεναρχείο Κατερίνης, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, η περιβαλλοντική οργάνωση Εναλεία, αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις και τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

Σύλλογοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !