12 Απριλίου 2021

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

   


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης επισκέφτηκε το Σάββατο -10/4 ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας Κωνσταντίνος Κιτιξής συνοδευμένος από τον Αναπληρωτή Γραμματέα Στέφανο Παπακώστα και το μέλος της ΝΕ Γιώργο Σωτηριάδη και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Δέσποινα Κωνσταντίνου.



Η κ. Πρόεδρος ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και για την καθημερινή πίεση που ασκείται στους αρμόδια Υπουργεία και φορείς μέσα από τις καταγραφές και τις καταγγελίες που δέχεται το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, η οποία ναι μεν οδηγεί στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, χωρίς όμως να υπάρχει ικανοποίηση από τους ρυθμούς νομοθέτησης για την κάλυψη των εργαζομένων και των ανέργων που έχουν γονατίσει από τις συνέπειες της πανδημίας και όχι μόνο και ελπίζουν σε άνοδο του βιοτικού επιπέδου.

Σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να παραταθεί νομοθετικά η ισχύς όλων των συλλογικών συμβάσεων των οποίων η συμβατική διάρκεια ή η νομοθετική παράταση ισχύος των όρων τους, έληξε ή θα λήξει μέσα στην περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων.



Επίσης, τόνισε τη σπουδαιότητα μιας ρυθμισμένης αγοράς εργασίας, με προστασία της απασχόλησης και με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και αμοιβές, ενώ από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση με το νέο εργασιακό νόμο που διαρρέεται εδώ και έναν χρόνο σχεδόν ότι θα φέρει, καθώς υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες μετατρέπουν την ήδη ευέλικτη αγορά εργασίας σε υπέρ-ευέλικτη, χωρίς την κοινωνική συναίνεση που είναι ειδικά τώρα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.



Τα όσα διαρρέονται για αλά καρτ ωράριο, κατ' ουσίαν δηλαδή κατάργηση του 8ωρου με δυνατότητα επέκτασης σε 10ωρο σύμφωνα με τη βούληση του εργοδότη, αύξηση του ορίου υπερωριακής απασχόλησης σε 120 ώρες κατ' έτος (από 90), διεύρυνση των κλάδων που μπορούν να λειτουργούν Κυριακές, ουσιαστικά νομιμοποιούν την παραβατικότητα που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και με πρόσχημα την πανδημία και την ανάπτυξη θα επιχειρήσουν πάλι επίθεση στους ήδη φτωχοποιημένους εργαζομένους.

Τέλος, έγινε συζήτηση για το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος καθώς τα έχουν απομακρύνει από το σκοπό τους, που είναι η προστασία της (ουσιαστικής) δημοκρατίας, της υγείας, της παιδείας, της ισονομίας, καθώς και της απόδοσης δικαιοσύνης, με σκοπό την καθυπόταξη της χώρας και των πολιτών.



Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Κιτιξής από την πλευρά του δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις τακτικές επαφές με το Εργατικό Κέντρο και ότι θα ενημερώσει άμεσα την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στην Βουλή .

Ζήτησε να ενημερώνεται άμεσα για τα θέματα των εργαζομένων στην Πιερία και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας σε θέματα που χρήζουν άμεσης θεσμικής και κοινοβουλευτικής παρέμβασης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !