22 Μαρτίου 2021

Ευγένιος Ολύμπιος: ¨Δέσποτα φώτισέ μας, αν μπορείς και το αξίζεις ή απάλλαξέ μας από την παρουσία σου"




Εκκλησιαστικέ, ex officio, άρχοντα του τόπου μου, θα μου επιτρέψεις να αποτολμήσω, τώρα δα,την εν λόγω δημόσια, μετά στοιχείων, άποψή μου περί του προσώπου και των πεπραγμένων σου!

Σου απευθύνομαι, αυτονοήτως, στον Ενικό, καθώς αυτόν αναγνωρίζω, ως τον μόνον Ελληνικό και, συνεπώς, δι αυτού συνδέομαι, παιδιόθεν, με τον Τριαδικό Θεό της Ελληνορθόδοξης Πίστης μου!



Κατ' αρχάς και κατ' αρχήν, Μητροπολίτη πάσης της σύγχρονης πιερικής κοινωνίας, δεν "τσιγκουνεύομαι", προφανώς, τον όποιον, κοινώς ομολογείται, σεβασμό προς τον τοπικό Ιεράρχη μας αλλά, όμως,για μένα περισσότερη αξία έχει πάντοτε η Αλήθεια και ελάχιστη ο κάθε Τίτλος!


("Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δ' η Αλήθεια!")





Οταν γνωριστήκαμε, προσέτρεξα και ο ίδιος καλοπροαίρετα, όπως όλοι μας τότε, να υποδεχτούμε, τιμής ένεκεν,τον νέο Επίσκοπό μας!


Ο πρώτος αρνητικός αιφνιδιασμός μας προέκυψε λόγω των απανωτών "ενθρονίσεων", των "αυτοκρατορικών" εκείνων εκδηλώσεων και μάλιστα αλγεινή η πρώτη εντύπωση, καθόσον η χλιδή των Αρχόντων δεν συνάδει με την ποικίλη ένδεια μιας Κοινωνίας εν κρίσει!

Μετά επιδόθηκες, ως κατέχων το "αλάθητο του Πάπα", στην ανατροπή της τοπικής Ιστορίας μας!


(600, τουλάχιστον, υπογραφές εξαναγκάστηκαν να συγκεντρώσουν οι έκπληκτοι και συνάμα οργισμένοι τότε Μεθωναίοι, επειδή "άνευ λόγου και αιτίας" επέμενες να απαξιώσεις το εκεί "Βήμα του Αποστόλου Παύλου", κηρύσσοντας "καινά δαιμόνια" για την Πορεία και την Διαδρομή του Αποστόλου των Εθνών!)


Τι προέκυψε βαθύτερα από εκείνην την εμμονή σου;

Η Διαίρεση της εκεί Κοινωνίας!


Ακολούθως, σε παρακολουθήσαμε, τρομαγμένοι πλέον, να κατηγορείς ευθέως ιερείς, εκκλησιαστικές επιτροπές, και καθημερινούς ανθρώπους μας, με πρόσχημα την "εκ βάθρων...εξυγίανση" των οικονομικών των τοπικών Ιερών Ναών μας!


Καταγγέλθηκαν,παροπλίστηκαν, μέχρι και εκδιώχθηκαν οι όσοι διαμαρτυρήθηκαν και αντιστάθηκαν, μιλώντας την γλώσσα της Αλήθειας!

Στόχος, ηλίου φαεινότερος, η ωμή και απροκάλυπτη "παγκαροποίηση" της εκκλησιαστικής ζωής μας και δια της μεθόδου αυτής και πάλι η Διαίρεση!

Όταν στο περιβόητο "Μακεδονικό" ανέλαβες, επιτέλους, ρόλο αξιόμαχο και ενωτικό, δυστυχώς, κατέληξες, ως υπάκουο Μέλος της εν γένει ενδοτικής, πλην των ελάχιστων φωτεινών εξαιρέσεων, Ιεράς Συνόδου μας!


Έκτοτε η Ιεραρχία της Ελλάδας κατέπεσε σε Νεοταξική... δηλαδή, ανθελληνική!

Μητροπολίτη Γεώργιε, αποτελείς πλέον έναν αμετανόητο και αθεράπευτο Διαιρέτη της τοπικής του Ανάργυρου Χριστού μας Εκκλησίας!

Μας εξωθείς σε ακραίες αντιπαλότητες, μας διχάζεις και διαλύεις, ατιμώρητος μέχρι τώρα, την εμπιστοσύνη μας προς την Εκκλησία μας!

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος των Αγώνων για την Ελευθερία, διερχόμενος και από τον αγιασμένο τόπο μας της Άνω Μηλιάς, περιοδεύων "εν κινδύνοις" την τότε υπόδουλη ακόμη Μακεδονία μας, είπε και προφήτεψε μεταξύ άλλων ότι "...κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι όλων μας!"

"Αποσκότισόν με" ξεστόμισε ο περίφημος Διογένης ο Κυνικός κατάμουτρα στον ανίκητο Στρατηλάτη μας τον Μεγαλέξανδρο!

Οπερ σημαίνει στην περίπτωσή σου, δέσποτα...ή φώτισέ μας, αν μπορείς και το αξίζεις ή απάλλαξέ μας από την παρουσία σου και μη μας στερείς περισσότερο τον ήλιο!

Ευγένιος Ι. Παπαδόπουλος
(Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης)

lefteria.blogspot.gr    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !