21 Φεβρουαρίου 2021

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας μήνυσε γυναίκα που έχασε τον πατέρα της από covid-19




Η μήνυση γιατρού σε γυναίκα πολίτη, επειδή έκανε κριτική για την κατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης που περιήλθε ο πατέρας της, που τελικά έχασε την μάχη της ζωής του από το «covid-19», αποτελεί ένα απαράδεκτο γεγονός που εμπίπτει στους κώδικες δεοντολογίας της ιατρικής επιστήμης.

Από την μια η γυναίκα πολίτης να έχει τον πόνο από τον αδικοχαμένο γονέα της και από την άλλη να αντιμετωπίζεται σαν κοινός εγκληματίας (γιατί έτσι είναι το σύστημα των προσαγωγών) ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε ο γιατρός Ηρακλής Τσανικίδης πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πιερίας και γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το μεγάλο έγκλημα της γυναίκας ήταν ότι είπε δημόσια ότι δεν υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο και ότι τον πατέρας της ασθενής (covid) αντί να τον παρακολουθεί κάποιος πνευμονολόγος τον έβλεπε γιατρός ουρολόγος.

Και βέβαια δεν φταίνε οι γιατροί σε αυτό που τρέχουν να κλείνουν τρύπες και κενά εξαιτίας της υποστελέχωσης που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Επικράτειας.

Οι γιατροί μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια δύσκολη μάχη με λίγα μέσα.

Δεν μπορούμε όμως να κρύψουμε την γύμνια του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχει τεράστιες ελλείψεις και γίνονται τώρα πιο διακριτές με την αντιμετώπιση της πανδημίας του «Κορονοιού».

Προφανώς για την κατάσταση που επικρατεί στα υγειονομικά κέντρα την ευθύνη φέρνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και όχι σαν κοινωνικό αγαθό.

Η μήνυση του γιατρού σε συμπολίτισσα μας είναι μια κατάπτυστη μεθόδευση που στόχο έχει να εκφοβίζει πολίτες, να μην μιλάνε, να μην αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα, να μην αναζητούν λύσεις.

Είναι ντροπή άνθρωποι να μηνύονται από γιατρό επειδή τόλμησαν να σηκώσουν φωνή και να μιλήσουν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Ο κύριος Ηρακλής Τσανικίδης δεν είναι πρώτη φορά που ψέγει ανθρώπους επειδή κάνουν κριτική για την κατάσταση του νοσοκομείου Κατερίνης.

Μέχρι και σε συναδέλφους του επιστήμονες εναντιώθηκε, που ήρθαν εθελοντικά από Αθήνα για να βοηθήσουν και να ενισχύσουν την υγειονομική περίθαλψη και μίλησαν για την τραγική κατάσταση των υποδομών του νοσοκομείου και τις ελλείψεις γιατρών κυρίως πνευμονολόγων.

Τώρα προφανώς βρήκε τον πιο αδύναμο την άτυχη συμπολίτισσα μας και την σέρνει στα δικαστήρια έχοντας και τον πόνο από τον χαμό του πατέρα της.

Ο κύριος Τσανικίδης δρα σαν θεματοφύλακας μιας ανάλγητης αντιυγειονομικής πολιτικής που μοιράζει εκατομμύρια σε ιδιώτες κλινικάρχες και αφήνει την δημόσια υγεία να νοσεί, να ρημάζει, με ότι συνεπάγεται αυτό για την λαϊκή οικογένεια.

Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιδράσουμε. Πρέπει η μήνυση να παρθεί πίσω. Πρέπει κάποιος να μαζέψει τον συγκεκριμένο κύριο.


Σαββίδης Παναγιώτης

1 σχόλιο:

  1. Και που είστε ακόμη .... Εάν βγει κάποια στιγμή η αλήθεια προς τα έξω πολλοί διεθυνταραδες θα χάσουν τον ύπνο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !