12 Ιανουαρίου 2021

Κατερίνη: Μετρήσεις του ιικού φορτίου του COVID -19 στα λύματα του Σταθμού Βιολογικού Καθαρισμού




Η συστηματική παρακολούθηση για τον εντοπισμό του ιικού φορτίου του COVID-19 και των μεταβολών του στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού, τίθενται στο επίκεντρο της συνεργασίας του Δήμου Κατερίνης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής - Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

«Μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη μας, προχωρήσαμε στη συνεργασία με το συγκεκριμένο τμήμα του Α.Π.Θ, καθώς πιστεύουμε ότι συνιστά ένα αξιόπιστο εργαλείο διάγνωσης της διασποράς του ιού και πολύτιμη βοήθεια στη λήψη αποφάσεων για τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Όπως είναι γνωστό, η επιδημιολογία με βάση τα λύματα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει ασυμπτωματικές, προ-συμπτωματικές και συμπτωματικές μολύνσεις» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, για να υφίσταται μία καλή αξιολόγηση η παρακολούθηση προγραμματίζεται και γίνεται με 2 δείγματα ανά εβδομάδα με μέριμνα του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !