18 Ιανουαρίου 2021

Φορέα Διαχείρισης για τα Μύδια Μακρυγιάλου-Πύδνας ζητά η Μπέττυ Σκούφα






Απαντήσεις για την στασιμότητα που παρατηρείται στην λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ. με την επωνυμία «Περιοχή οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών Θερμαϊκού κόλπου-Μύδια Μακρυγιάλου Πύδνας ανώνυμος εταιρεία» με διακριτικό τίτλο «Π.Ο.Α.Υ. Μύδια Μακρύγιαλου - Πύδνας Α.Ε.», ζητά με ερώτησή της στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Στην ερώτηση την οποία συνυπογράφει και ο τομεάρχης Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνεται η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που υπάρχει, 19 μήνες μετά από την επικαιροποίηση του πλαισίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της νέας ΠΟΑΥ με το Προεδρικό Διάταγμα.

Έκτοτε έχουν εκδοθεί μόλις 2 άδειες μυδοκαλλιέργειας, ο Φορέας Διαχείρισης δεν έχει αποκτήσει φυσική υπόσταση και λειτουργικό σχήμα, ενώ καμία βελτίωση δεν έχει παρατηρηθεί στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Πιερίας όπου εξακολουθούν και υπάρχουν αυθαίρετες μυδοκαλλιέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεσμοθέτηση της πρώτης ΠΟΑΥ στην Πιερία, θα διασφάλιζε τον υγιή ανταγωνισμό, βγάζοντας εκτός τις παράνομες μονάδες που λειτουργούν με χαμηλότερο κόστος και πωλούν σε χαμηλότερη τιμή, ωστόσο τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ο Δήμος που συμμετέχουν με ποσοστό 90% στην Α.Ε., άγνωστο γιατί, δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμη τη σωστή λειτουργία του Π.Δ. ώστε να μπει επιτέλους τάξη στη λειτουργία των μυδοκαλλιεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !