17 Ιανουαρίου 2021

Ούζο Τυρνάβου Κατσαρός




Η ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ βρίσκεται σήμερα σε μια ιδιόκτητη έκταση 6000 τμ όπου η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση. Ο πρόγονός μας Νικόλαος Κατσάρος έχοντας αποκτήσει ένα καζάνι από συγγενείς άρχισε να ξεκλειδώνει τα μυστικά της απόσταξης με τρόπο πρωτοποριακό για την εποχή, καταλήγοντας στο σημερινό «εθνικό ποτό» της χώρας μας γνωστό σε όλους ως Ούζο Τυρνάβου.


Η σπουδαία προίκα του Νικολάου Κατσάρου πέρασε από γενιά σε γενιά δουλεύοντας αδιάκοπα επάνω στην συνταγή τόσων ετών με μεράκι και φροντίδα σε όλα τα στάδια παραγωγής , εξυμνώντας έτσι τον ιδιαίτερο τόπο προέλευσης των εκλεκτών αποσταγμάτων μας , τον Τύρναβο Θεσσαλίας.

Τόπος έδρας μας κάθε άλλο παρά τυχαίος εφόσον σε καμία άλλη περιφέρεια της Θεσσαλίας , τα αμπέλια δεν καλλιεργούνται όσο στον Τύρναβο .Το 1856 περίπου 160 χρόνια πριν , τότε που ο Τύρναβος θεωρούνταν κέντρο βιομηχανίας αλλά και σοφών της εποχής, ο Νικόλαος Κατσάρος προπάππος μας ήταν εκείνος ο εφευρέτης που δημιούργησε το υπέροχο απόσταγμα ΟΥΖΟ.( Θεσσαλικά Χρονικά 1935). Από τότε με τα μυστικά των τεσσάρων γενεών συνεχίζουμε να αποστάζουμε ούζο χρησιμοποιώντας την ίδια πρωτότυπη συνταγή.

Οι εγκαταστάσεις μας σήμερα είναι εξοπλισμένες με χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δεξαμενές Inox τελευταίας τεχνολογίας και μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή εμφιάλωσης , γραμμή παραγωγής που είναι σε θέση να παράγει 2000 φιάλες ανά ώρα , προσφέροντας στον κόσμο αποστάγματα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν τόσο προσωπικά όσο και εθνικά υπερήφανους.


Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι πρώτες μας εξαγωγές (περίπου το 1930 στις αρχές του 20ου αιώνα) ήταν στην Μασσαλία της Γαλλίας, στην Αίγυπτο καθώς και στις USA.

Σήμερα, διανέμουμε σε Αυστραλία, Καναδά, USA, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελβετία, Ουκρανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Κύπρο, Ιράκ, Ιαπωνία, Σκωτία, Congo, Νότια Κορέα ,Χόνγκ Κόνγκ, ενώ προσφάτως έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία για την πώληση των προϊόντων μας στην Κίνα και στην Ρωσία.

Από το 1992 τα προϊόντα μας βρίσκονται και στα Ελληνικά Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.
Είμαστε περήφανοι που οι προσπάθειες των παππούδων μας και οι δικές μας δικαιώθηκαν αποσπώντας μετάλλια και βραβεία. Αξιοσημείωτο είναι το βραβείο που κατέκτησε η οικογένεια αδελφών Κατσάρου το 1889 κατά την Δ΄ Ολυμπιάδα, ενώ ακολούθησαν και πολλά άλλα από το 1905 μέχρι και το 1932, όπου κατακτήσαμε το Μεγάλο Χρυσό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πιο πρόσφατα συμμετέχοντας σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, τα εκλεκτά αποστάγματά μας συνεχίζουν να αποσπούν μετάλλια και διακρίσεις ποιότητας, όπως στις Concurs Mondial στις Βρυξέλλες, ISW στην Γερμανία, International Wine & Spirits competition στο Χονγκ-Κονγκ κ.α.

Η συνεχής παρουσία μας, τα τελευταία 20 χρόνια, σε εκθέσεις όπως στη Διεθνή Τροφίμων Ποτών στην Αθήνα από το 1999, στη DETROP στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η FOODEXPO στην Αθήνα έχουν δημιουργήσει ευοίωνες προοπτικές στην προώθηση και αναγνώριση των ποιοτικών αποσταγμάτων μας.

Οι δυναμικές συμμετοχές μας σε Διεθνώς αναγνωρισμένες εκθέσεις όπως η FINE FOOD στην Αυστραλία, η SIAL στο Παρίσι, η ANUGA & PROWEIN στη Γερμανία, PROWEIN CHINA και άλλες έχουν ενδυναμώσει τη θέση μας στην διεθνή αγορά.

Τα προϊόντα μας σήμερα είναι Ούζο, Τσίπουρο, Λικέρ και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Ενώ εκλεκτότερο , ευγενέστερο, η «ναυαρχίδα» των αποσταγμάτων μας είναι το Παλαιωμένο Τσίπουρο Οικογενείας Κατσάρου.

Διεύθυνση:
7ο χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας, ΤΚ 40100, Τύρναβος

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
(+30) 2410 831 420 , (+30) 6977 570 446
Fax: (+30) 2410 831 421

Email:
info@ouzotirnavou.gr


//www.katsarosdistillery.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !