9 Σεπτεμβρίου 2020

«Απολογισμός συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού»



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, που έγινε στις 02/09/2020 με κυριότερο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2021, αποκαλύφθηκε πλέον πόσο αδύναμος είναι ο Δήμαρχος και συνολικά η διοίκηση του Δήμου και πως διανύουμε μια χαμένη ολοκληρωτικά τετραετία.


Το Τεχνικό Πρόγραμμα ήταν ένα τελείως κενό γράμμα για το μέλλον, αφού περιελάμβανε μόνο τα συνεχιζόμενα έργα χωρίς καμία πρόταση και σχέδιο για το μέλλον από τον Δήμαρχο και τη σημερινή Διοίκηση.

Το «απόλυτο τίποτα» δηλαδή!

Από την πλευρά μας ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα τρεις προτάσεις που αφορούσαν:

1. Την επένδυση 50.000€, αρχικά στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού για την ενεργειακή του αναβάθμιση, με τεχνολογία net metering, ώστε να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητο το Κλειστό Γυμναστήριο μπάσκετ, το Γήπεδο ποδοσφαίρου και το Κολυμβητήριο και να ακολουθήσει έπειτα και το ξενοδοχείο με μεταγενέστερη όμοια επένδυση ώστε να αναβαθμιστεί συνολικά το Αθλητικό Κέντρο και να δώσουμε κίνητρο να ενδιαφερθεί ο οποιοσδήποτε επενδυτής.

2. Την επένδυση 100.000€ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγινίου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και μπει σταδιακά σε διαδικασία ολοκλήρωσης εντός της τετραετίας.

3. Την επένδυση 50.000€ στον εξωραϊσμό της εισόδου του Μακρυγιάλου, ώστε μαζί με το πρόγραμμα «Leader», που θα γίνει η ανάπλαση της παραλίας, καθώς και το έργο ανάπλασης γύρω από την μουσειακή αποθήκη, να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα ανάπλασης η πιο τουριστική περιοχή του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε τις προτάσεις μας με την αιτιολογία ότι δε υπάρχουν χρήματα κυρίως από ιδίους πόρους. Να σημειώσουμε ότι ήδη λιμνάζουν χρηματοδοτήσεις ΣΑΤΑ περίπου 30.000€ από το 2019 και 205.000€ από το 2020 που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αλλά κατά τον Δήμαρχο μπορεί να χρησιμοποιηθούν έως το τέλος της χρονιάς.

Πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει σχέδιο πως να τις χρησιμοποιήσει.

Επίσης έγινε αναφορά στον ζήτημα λειτουργίας των ΚΔΑΠ τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο, αφού η αδράνεια της Διοίκησης ήταν παροιμιώδης με αποτέλεσμα να ανανεώσει της συμβάσεις του προσωπικού μόνο για ένα μήνα και η απώλεια θέσεων εργασίας καθώς και υπολειτουργίας τους να είναι πλέον πολύ πιθανή από τον επόμενο μήνα.

Αδράνεια και λανθασμένες ενέργειες προκάλεσαν ήδη απώλεια 35.000€ την τελευταία περίοδο λειτουργίας, ενώ λάθος χειρισμοί στο κτίριο του Κολινδρού, που μισθώθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση και δε λειτούργησε ποτέ και η σημερινή διοίκηση παραιτήθηκε της μίσθωσης, προκάλεσαν ζημία που πιθανόν να ξεπερνάει επιπλέον τις 40.000€ ευρώ.

Στο θέμα όμως των ΚΔΑΠ θα αναφερθούμε και μεταγενέστερα αφού ο Δήμαρχος δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του.

Το συμπέρασμα είναι ότι το σχέδιο των «100 πρώτων ημερών» πήγε οριστικά στις καλένδες, εξαπατώντας τους πολίτες, ενώ το υποτιθέμενο σχέδιο της τετραετίας είναι πλέον απίθανο να υλοποιηθεί έστω και στο ελάχιστο αφού πέρασε ήδη ένας οριστικά χαμένος χρόνος, με την καθημερινότητα να είναι άσχημη και δυστυχώς δύσκολα αναστρέψιμη.




Παναγιώτης Καζάς



Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !