17 Σεπτεμβρίου 2020

Το κουτόχορτο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης


Τα χόρτα δεν γνωρίζουν με ποιον συνδυασμό εκλεχτήκατε κ. Τσιουκάνη. Τα χόρτα ως γνωστόν απλά φυτρώνουν. Δεν ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και δεν τους νοιάζει ποιος θα τα κόψει. Προφανώς, άμα είχαν άποψη, θα προτιμούσαν να μην τα κόβει κανένας. Το κουτόχορτο όμως με το οποίο κάποιοι προσπαθούν να μας ταΐσουν, εμείς θα προτιμήσουμε να μην το καταναλώσουμε. Δεν γνωρίζουμε τον κ. Τσιουκάνη, παρά μόνο από τις φωτογραφίες στις οποίες συχνά πυκνά ποζάρει με καμάρι για τα επιτεύγματά του. Τα δελτία τύπου που αποστέλλει καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο μας ενημερώνουν για τις πολύπλευρες δράσεις της ακούραστης υπηρεσίας πρασίνου. Αλίμονο όμως αν βγει κανείς να διαμαρτυρηθεί. Τότε πρόκειται για θεωρίες συνομωσίας και προσωπική επίθεση προς το πρόσωπό του από πολιτικούς του αντιπάλους.

Όλα τα είχαμε ακούσει. Σήμερα μάθαμε ότι βάλλουμε εναντίον του, διότι υποστηρίζουμε την προηγούμενη δημοτική αρχή! Αν κάνει όμως τον κόπο να μπει στη σελίδα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης msk.gr θα βρει πλήθος δημοσιευμάτων για τα έργα και της ημέρες της προηγούμενης δημοτικής αρχής της οποίας ήταν μέλος και η οποία φέρει σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη για το μαύρο χάλι στο οποίο βρίσκεται ακόμα και σήμερα το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Τσιουκάνη, ο ίδιος Αντιδήμαρχος πρασίνου ήταν τότε, ο ίδιος είναι και τώρα. Όμως τότε τα χόρτα τα έκοβε ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου, ενώ σήμερα όχι. Το κόψιμο των χόρτων και όλες οι υπόλοιπες εργασίες πρασίνου είναι δουλειά του κ. Τσιουκάνη και όχι των καθαριστριών του σχολείου, που καθάρισαν φέτος το μεγαλύτερο μέρος του προαύλιου χώρου. Ο κ. Τσιουκάνης καθ’ ομολογία του προτίμησε να καθαρίσει πάρκα και πλατείες (ακόμα και αυτές δίπλα από το Μουσικό Σχολείο) και άφησε τα σχολεία να τα καθαρίσει ο γείτονας.

Ευτυχώς υπάρχουν οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ποια είναι η αλήθεια και διαψεύδουν τον Αντιδήμαρχο. Στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε σήμερα φαίνεται ότι μετά από 2 μέρες δουλειάς έχει καθαριστεί μόνο το μισό από το ένα δάσος του Μουσικού Σχολείου και υπάρχει και άλλο ένα.

Υπάρχει ένα φαινόμενο στη φυσική, που ονομάζεται διαστολή του χρόνου και οφείλεται στη διαφορετική αντίληψη που έχουν για το ίδιο φαινόμενο δύο διαφορετικοί παρατηρητές. Το «μιας ώρας δουλειά» του κ. Τσιουκάνη, που κινείται με την ταχύτητα του φωτός, είναι «πάνω από μια βδομάδα δουλειά» από την πλευρά του Μουσικού Σχολείου, που βιώνει την απόλυτη στασιμότητα τα τελευταία 20 χρόνια.

Λένε ότι το μωρό, αν δεν κλάψει δεν τρώει. Το Μουσικό Σχολείο όμως δεν είναι πια μωρό. Με 20 χρόνια ζωής έχει ενηλικιωθεί προ πολλού και λόγω του ότι γνωρίζει από βυζαντινή μουσική, όποτε χρειάζεται θα τα ψέλνει ένα χεράκι.

Όμως μέσα στην ατυχία του ο κ. Τσιουκάνης είναι και τυχερός καθότι τις επόμενες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας θα φύγουν από πάνω του, καθώς όπως έχουμε προαναγγείλει, κάθε μέρα θα αναδεικνύουμε και ένα από τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα του σχολείου μας, εκτός βέβαια από το την ανέγερση του νέου κτιρίου, που είναι το νούμερο 1. Υπομονή λοιπόν. Έρχεται και η σειρά των υπολοίπων.

Γιώργος Βαρδακώστας

Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !