15 Σεπτεμβρίου 2020

Μουσικό Σχολείο: "Πλήρης"απαξίωση και αδιαφορία εκ μέρους της υπηρεσίας πρασίνου



Όχι δεν είναι σχήμα λόγου. Υπάρχουν σχολεία Α΄ κατηγορίας, σχολεία Β΄ κατηγορίας και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, που δεν ανήκει σε καμία κατηγορία. Δεν φτάνουν τα άπειρα κτιριακά προβλήματα, που η πολιτεία αρνείται επί 20 χρόνια να επιλύσει, έχουμε επιπλέον και την πλήρη απαξίωση και αδιαφορία εκ μέρους της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Κατερίνης και του Αντιδημάρχου πρασίνου κ. Τσιουκάνη.




Επί έναν ολόκληρο μήνα μέσα στο καλοκαίρι με αλλεπάλληλα γραπτά και τηλεφωνικά αιτήματα ζητήσαμε επίμονα:




· να απομακρυνθούν ξερά κλαδιά, που δημιουργούσαν πολύ μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς,




· να κοπούν τα χόρτα, που σε κάποια σημεία του προαύλιου χώρου έφταναν στο ύψος ανθρώπου,




· να καθαριστούν τα βάτα με αγκάθια στην βορειοδυτική πλευρά του σχολείου, που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και περαστικών,




· να καθαριστεί μια συγκεκριμένη περιοχή του προαύλιου χώρου, όπου η βλάστηση θυμίζει όχι δάσος αλλά ζούγκλα,




· να κοπούν ξερά δέντρα, που περιμένουν πότε θα γίνουν λαμπάδες κλπ




Μετά από έναν μήνα και αφού προηγήθηκε σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, η υπηρεσία πρασίνου μας έκανε τη «χάρη» να απομακρύνει μόνο τα ξερά κλαδιά, παραπέμποντας τις υπόλοιπες εργασίες άγνωστο για πότε.




Περιμέναμε ότι εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία σημειωτέον προγραμματιζόταν για τις 7 Σεπτεμβρίου, η υπηρεσία πρασίνου θα είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να πράξει το αυτονόητο καθήκον της και να υλοποιήσει και τις υπόλοιπες εργασίες, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.




Απ’ ότι φαίνεται όμως, ο Αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Τσιουκάνης δείχνει για το Μουσικό Σχολείο την ίδια ευαισθησία, ή μάλλον την ίδια αναισθησία, που έδειχνε και στην προηγούμενη θητεία του. Αφού λοιπόν οι μέρες περνούσαν και αφού καθημερινά διαβάζαμε δελτία τύπου για την πλούσια δράση της υπηρεσίας πρασίνου παντού εκτός από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτά που είναι αρμοδιότητα του Δήμου.




Με πρωτοβουλία του προσωπικού του σχολείου κλαδεύτηκαν κάποιοι θάμνοι και μικρά δέντρα και κόπηκαν τα χόρτα σε μεγάλο μέρος του προαύλιου χώρου.




Και κει που νομίζαμε ότι μας είχαν ξεχασμένους, η υπηρεσία πρασίνου εμφανίστηκε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πεις. Έτσι είπαμε κι εμείς. Αφού λοιπόν οι υπάλληλοι του Δήμου δούλεψαν για μερικές ώρες, κόβοντας απλά μερικά, αλλά όχι όλα από τα υπόλοιπα χόρτα, που παρέμεναν άκοπα, στη συνέχεια μας δούλεψαν κανονικά και εξαφανίστηκαν με την υπόσχεση να επιστρέψουν «αύριο». Ένα αύριο που δεν ήρθε ποτέ ή καλύτερα για να είμαστε ακριβείς ήρθε την ημέρα του αγιασμού!




Ενώ λοιπόν ένα σχολείο ολόκληρο βρισκόταν σε κατάσταση πανικού με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να προσπαθούν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα και παράλληλα να διεκπεραιώσουν όλες εκείνες τις εργασίες, που είναι απαραίτητες για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, εμφανίστηκαν 2 εργάτες με μία μεσινέζα προκειμένου να συνεχίσουν το κόψιμο των χόρτων!




Απ’ ότι φαίνεται ο κ. Τσιουκάνης δεν έχει ενημερωθεί ότι στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας δεν εισέρχεται κανείς, πολύ περισσότερο για να εκτελέσει τέτοιου είδους εργασίες. Χωρίς άλλα σχόλια αφήνουμε στην κρίση σας την υπηρεσία πρασίνου. Απολαύστε τις φωτογραφίες που δείχνουν τον προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου της Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !