17 Μαρτίου 2020

Υπέροχα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά από τον Κατερινιώτη Ιορδάνη Ποιμενίδη


Μέσα στον πανικό του ιού που έχει τρομοκρατήσει όλους τους Έλληνες, συνεπώς και τους Πιεριείς, το Katerinipress σας παρουσιάζει όμορφα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά του Ιορδάνη Ποιμενίδη ! Αφεθείτε στις όμορφες δημιουργίες του Ιορδάνη που ξεχωρίζουν και αποτελούν κάτι μοναδικό και όμορφο.
Βιογραφία
Ονομάζομαι Ποιμενίδης Ιορδάνης και γεννήθηκα στην Κατερίνη.Εργάζομαι στην (ΕΦ.Α.Π) Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.Με ενδιαφέρει πολύ το εικαστικό κομμάτι της γλυπτικής σύνθεσης διαφόρων τμημάτων, που προέρχονται από παλιά, αποσυρμένα και πλέον άχρηστα αντικείμενα. Είμαι αυτοδίδακτος και ασχολούμαι συστηματικά με αυτό από το 2004.

Έχω συμμετάσχει σε τοπικές εκθέσεις καλλιτεχνών του δήμου Κατερίνης, στο Μπέη Χαμάμ Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo,στο LABattoir(παλιά σφαγεία θεσσαλονίκης),στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. To 2006 συνεργάστηκα εθελοντικά με το γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον βοηθό του Κώστα Βρυττιά στο συμπόσιο γλυπτικής στην Κατερινόσκαλα. Το 2014,2015 και 2016 συμμετείχα αντίστοιχα στο 5ο,6ο και 7ο Συμπόσιο γλυπτικής που έγινε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Έχω δημιουργήσει αρκετά έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Ένα από αυτά βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας του Κορινού. Μπορεί εύκολα να δει κάποιος πολλά από τα έργα μου στο facebook.com/PoimenidisIordanis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !