25 Φεβρουαρίου 2020

Κιλκίς: Καταδικάστηκε διοικητική υπάλληλος νοσοκομείου για «φακελάκι»



Σε φυλάκιση 18 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε υπάλληλος του νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από καταγγελία ότι απαίτησε «φακελάκι» 500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για την τακτοποίηση θέμα διοικητικής φύσης για λογαριασμό ασθενούς.

Η ίδια, απολογούμενη ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδόθηκε, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για επιστρεφόμενα δανεικά από προηγούμενη συναλλαγή με τον καταγγέλλοντα




Δεν έπεισε όμως τους δικαστές που την έκριναν ένοχη. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από καταγγελία που έκανε συγγενικό πρόσωπο του ασθενούς στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατηγορούμενη υπάλληλος, με διοικητικό πόστο στο νοσοκομείο, υποσχέθηκε πως είναι σε θέση να μεσολαβήσει στη χορήγηση ιατρικής βεβαίωσης σε ασθενή, έτσι ώστε να συνεχίσει την νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αναφερόμενη στο οικονομικό αντάλλαγμα φέρεται να μιλούσε για «πέντε μπύρες».

Κατόπιν της καταγγελίας, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και κατά την παραλαβή τους από την κατηγορούμενη επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. που την συνέλαβαν με την κατηγορία της «εμπορίας επιρροής - μεσάζοντες».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !