17 Οκτωβρίου 2019

Η Χιλιανή....Κατερινιώτισα της Ξάνθης !



Η Ξάνθη έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, διατηρεί τη θέση της στα ψηλά… πατώματα του βαθμολογικού πίνακα και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Κίκο Ραμίρεθ και οι παίκτες του έχουν κάνει τη δική τους υπέρβαση, όμως… πρωταθλητισμό με την ακριτική ομάδα κάνει και η γλυκιά μεταφράστρια του προπονητή της Ξάνθης.

Η Μαρία Σότο Γκονζάλες είναι η νέα… προσθήκη της Ξάνθης και απ’ ότι φαίνεται και το γούρι των Ακριτών στο εφετινό πρωτάθλημα. Βρίσκεται στο πλευρό του Κίκο Ραμίρεθ σε κάθε παιχνίδι και βοηθά με τη μετάφραση, μιλώντας άπταιστα ελληνικά και ισπανικά.

Η 21χρονη Μαρία είναι Χιλιανή και γεννήθηκε στο Σαντιάγκο, ενώ ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια της το 2006, καθώς ο πατέρας της είναι ιστορικός με ειδικότητα στο Βυζάντιο και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει χώρα και ήπειρο.

Από τότε μένει στην Κατερίνη, πήγε σε ελληνικό σχολείο, έμαθε σε χρόνο ρεκόρ τη γλώσσα μας και πλέον είναι στον 4ο χρόνο των σπουδών της ως μηχανικός παραγωγής και διοίκησης στην Ξάνθη.

Το πλεονέκτημα της Μαρίας είναι ότι πέρα από τα ισπανικά και τα ελληνικά, γνωρίζει καλά και τα μυστικά του ποδοσφαίρου!

Άλλωστε στον ελεύθερο της χρόνο… κλωτσάει το τόπι και αγωνίζεται τα τελευταία 3,5 χρόνια ως μπακ στην ομάδα “Βασίλισσα της Θράκης” (Β΄κατηγορία).

Η συνεργασία της με την Ξάνθη ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες και η ίδια θεώρησε ότι άξιζε να ζήσει αυτή τη διαφορετική εμπειρία, ενώ με το όμορφο χαμόγελο της και την θετική της αύρα δίνει… διαφορετικό χρώμα στο πρωτάθλημα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !