17 Μαΐου 2019

Για ακόμη μία χρονιά οι παραλίες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού χωρίς γαλάζια σημαία



515 Ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” για το 2019 και η χώρα είναι 2η Παγκοσμίως. Επισκέπτες και τουριστικά πρακτορεία δίνουν τεράστια σημασία στην ύπαρξη γαλάζιας σημαίας.

Στην Πιερία βραβεύτηκαν 8 παραλίες. 6 στο Δήμο Κατερίνης και 2 στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. (https://www.blueflag.gr/awards/2019)
Στις ακτές του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού δεν δόθηκε καμία γαλάζια σημαία. Μάλλον κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό και δείχνει τη λογική με την οποία η σημερινή διοίκηση αντιμετωπίζει το παραλιακό μας μέτωπο και την τουριστική ανάπτυξη.

Αρκετά όμως με αυτούς και το ανύπαρκτο έργο τους και στον τουρισμό…

Εμείς ερχόμαστε για να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο και παρουσιάζουμε επιγραμματικά τις προγραμματικές μας θέσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.

Πρώτο μέλημα μας θα είναι η συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικοί πράκτορες, επιχειρήσεις εστίασης, υπηρεσίες μεταφορών, ξεναγοί, συλλογικοί φορείς εργαζομένων στους ανωτέρω τομείς, μουσεία κ.α.) προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μια ενιαία τουριστική πολιτική και στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών – επισκεπτών σχεδιάζοντας μαζί την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.


Προχωράμε στην δημιουργία ανεξάρτητου φορέα με σκοπό το marketing τόπου (place marketing – place branding)


Δημιουργία κεντρικής και υπεύθυνης διαχείρισης της ιστοσελίδας του Δήμου όπου θα υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες οργανωμένες ανά κατηγορία, συγκεντρωμένες, μορφοποιημένες και ομαδοποιημένες σε ενιαία αισθητική, το αυτονόητο, σε όλες τις γλώσσες που χρειάζονται.





Δημιουργία εφαρμογής για smartphones & tablets με πλήρη τουριστικό οδηγό (Ενημέρωση, αξιοθέατα, φαγητό, ποτό, διασκέδαση, ψώνια) για τον επισκέπτη.





Ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού





Δημιουργία δικτύου αγροδιατροφικής σύμπραξης μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και ξενοδοχείων.





Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού





Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού





Ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και του περιηγητικού τουρισμού





Ένταξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων σε δίκτυα επισκεψιμότητας


Αναβάθμιση και διεύρυνση της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού



Αποτέλεσμα των παραπάνω δράσεων δεν θα είναι μόνο το βραβείο – ή τα βραβεία - «Γαλάζιας Σημαίας» για τις ακτές μας που για εμάς θεωρείται αυτονόητο. Ο τουρισμός είναι ο τομέας που μπορεί να απογειώσει την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.

Για τον συνδυασμό «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας»,

Ο επικεφαλής

Παναγιώτης Καζάς
Υπ. δήμαρχος για τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !