16 Απριλίου 2019

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές σε Πέλλα, Ημαθία



Μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές χρηματοκιβωτίων σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.




Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 9 ημεδαπών ηλικίας 26 έως 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.




Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν τουλάχιστον από το 2013 με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.




Κατά την εγκληματική τους δραστηριότητα εναλλάσσονταν μεταξύ τους σε διαφορετικές ομάδες και διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, αφαιρώντας χρηματοκιβώτια, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα.




Επίσης φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα που αφαιρούσαν νωρίτερα και τα οποία στη συνέχεια έβαζαν φωτιά ή έριχναν σε κανάλια, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.




Δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, εξακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2018, σε περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης διέπραξαν συνολικά:





3 ληστείες σε περίπτερα και κατάστημα, όπου με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα.


μία ληστεία με χρήση σωματικής βίας σε βάρος ιδιοκτήτη περιπτέρου, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.


4 διαρρήξεις καταστημάτων και εκκλησιών, από όπου αφαίρεσαν 4 χρηματοκιβώτια με χρηματικά ποσά και λαχεία.


6 κλοπές οχημάτων τα οποία χρησιμοποίησαν για την τέλεση των παραπάνω εγκλημάτων.




Συνολικά αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 44.500 ευρώ, τσιγάρα και λαχεία η αξία των οποίων ανέρχεται στις 79.000 ευρώ, ενώ 4 από τα κλεμμένα οχήματα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς.




Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέλαβε από τα μέλη της συμμορίας μέρος των κλεμμένων τσιγάρων με σκοπό την πώλησή τους.




Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.




Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !