22 Απριλίου 2019

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ»



Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» μετατρέποντας την εκδήλωση σε ανοιχτή συγκέντρωση που θύμιζε λαμπρές πολιτικές στιγμές του παρελθόντος.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου, μαζί με τα μέλη του Συνδυασμού υποδέχθηκαν Δημότες από όλες τις επαγγελματικές τάξεις και τους πολιτικούς χώρους, που έδωσαν το παρών τιμώντας την «Ανανέωση Τώρα». Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν πρώην Βουλευτές, π. Δήμαρχοι, Πολιτευτές, Πρόεδροι παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων.

Αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης πατήρ Μιχαήλ, ο Γιώργος Νταντάμης ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό μέσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα. «Ανεξάρτητοι, Αδέσμευτοι και Ενωτικοί», υπερθεμάτισε ενώ στα μεγάφωνα ηχούσε το «η Μακεδονία του παλιού καιρού» ξεσηκώνοντας το ακροατήριο.

Ο λόγος του εύστοχος, ουσιαστικός και ειλικρινής. Χωρίς σημειώσεις και προμελετημένες ομιλίες, ο Γιώργος Νταντάμης μίλησε από καρδιάς. Έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του, αποστομωτικές απαντήσεις προς «συκοφάντες, προβοκάτορες, σε όσους λοιδορούν» και ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού ως – κατά κοινή ομολογία - γνήσια ηγετική φυσιογνωμία.

«Από την Κατερίνη, την πρωτεύουσα του Δήμου Κατερίνης, την πρωτεύουσα του Νομού Πιερίας, από τα ιερά αυτά χώματα της Μακεδονίας στέλνουμε μήνυμα σ’ όλη την Ελλάδα ότι θα πάμε ενωμένοι οι Έλληνες, σίγουροι ότι θα μας ακολουθήσουν κι άλλοι από διάφορους πολιτικούς χώρους. Συμφωνήσαμε στο αυτονόητο: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας ενώνει! Κι εμείς ενωθήκαμε! Δεν ανήκουμε σε κανέναν, ανήκουμε σ’ εσάς», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος ξεσηκώνοντας το ένθερμο χειροκρότημα.

Σε άλλο σημείο του λόγου του αναφέρθηκε στα πρόσωπα του συνδυασμού του υπογραμμίζοντας: «Ένας Συνδυασμός που συγκροτήθηκε από εκλεκτά πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας. Είναι άτομα με προσωπικότητα που έρχονται να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους για την ανατροπή και αλλαγή τού σκηνικού στον Δήμο Κατερίνης. Δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτός ο Συνδυασμός, εάν είχαμε μια Διοίκηση στον Δήμο που θα άρμοζε σ’ εμάς τους πολίτες. Είναι ο Συνδυασμός όλων των Κατερινιωτών».

Μιλώντας για το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του συνδυασμού, ο Γ. Νταντάμης σημείωσε: «Ο πολίτης, ο δημότης, στο προσκήνιο! Ό,τι θέλουμε να κάνουμε, αφορά τον Δημότη… Θέλουμε την πόλη, τον Δήμο να είναι τόπος ανάπτυξης και ευλογίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Θέλουμε έναν Δήμο αρωγό και προστάτη τού Δημότη».

Αναφορικά με την προεκλογική μάχη, ο υποψήφιος τόνισε: «Πίστευα ότι θα έχουμε πολιτικό πολιτισμό. Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός -είναι αλήθεια- αλλά μόνον από εμάς! Υπάρχει πολιτικός πολιτισμός από εμάς, διότι είναι στα «πιστεύω» μας, στην κουλτούρα μας, είναι στις αρχές μας. Δυστυχώς, δεν ισχύει για τους υπόλοιπους... Θα έχετε παρατηρήσει πολλοί από εσάς ότι κάποιοι βάλλουν εναντίον μας συκοφαντικά δημοσιεύματα, παραπλανητικά δημοσιεύματα, σπιλώνουν υπολήψεις ανθρώπων και οικογενειών χωρίς ντροπή και σεβασμό με αργυρώνητους «ταπεινούς» που γράφουν στα μπλογκς πλέον. Εάν προεκλογικά φέρονται έτσι, σκέφτομαι πώς θα λειτουργήσουν μετεκλογικά. Αγοράζονται συνειδήσεις! Το ξέρετε! Ρέει χρήμα άφθονο! Το ξέρετε! Δωρίζουν στολές στις ομάδες, διορίζουν δίμηνα, τάζουνε, δίνουν λεφτά. Η κοινωνία η τοπική τα ξέρει όλα αυτά. Θα τους απαξιώσει, θα τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη διαφορετικότητα του συνδυασμού αλλά και στη μεγαλειώδη εκδήλωση που δηλώνει την καθολική αποδοχή του συνδυασμού από τους Δημότες: «Εμείς είμαστε οι διαφορετικοί, είμαστε αυτοί που χρειάζεται η κοινωνία για να φέρει την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη διαύγεια, το φως, να μπει καθαρός αέρας! Σας καλώ όλους σε συστράτευση. Το γκάλοπ σήμερα έδειξε τους νικητές στις 26 Μαΐου!».

Παρουσίαση υποψηφίων

Στο τέλος της ομιλίας, προσφωνήθηκαν κατά αλφαβητική σειρά και ανέβηκαν στην εξέδρα ένας προς ένας όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης.



Ο Γ. Νταντάμης τόνισε σχετικά: «Πριν κατέβω από το βήμα, θα ανέβουν στο βήμα οι συνάδελφοί μου Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ήθελα, λοιπόν, να σταθώ λίγο σ’ αυτούς και να πω: Εγώ, ως Γιώργος Νταντάμης, ήδη, σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνομαι νικητής! Διότι αυτά τα 62 άτομα που στοιχήθηκαν μαζί μου, αυτά τα εκπληκτικά, μοναδικά πρόσωπα, μου κάνανε την τιμή να με εμπιστευθούνε. Αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, γι’ αυτό και αισθάνομαι ήδη νικητής και καταξιωμένος σ’ αυτή την ηλικία που έφτασα. Τώρα, αισθάνομαι εγώ την υποχρέωση απέναντί τους να ηγηθώ με τον καλύτερο τρόπο για να πάρουμε τη νίκη στις 26 Μαΐου. Και σας θέλουμε συμμάχους σ’ αυτόν τον αγώνα», (χειροκροτήματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !