24 Απριλίου 2019

Κυραϊλίδης προς Λιακόπουλο: "Ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία έχουν όρια και τα έχετε υπερβεί"Αφού ο κος Λιακόπουλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις περί δήθεν «απλήρωτων εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης» και «συνεχιζόμενης κατάστασης μη πληρωμής υπαλλήλων», καθώς σε προηγούμενο δημοσίευμα αποδείξαμε με έγγραφο της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου μας, ότι οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο έχουν καταβληθεί κανονικά επανήλθε στην προσφιλή για αυτόν τακτική του ψεύδους και της παραποίησης γεγονότων και καταστάσεων.

Αυτή τη φορά ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος, μέλος της διοίκησής μας από θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών διατυπώνει απορίες σχετικά με την καταβολή ή όχι των αναδρομικών των υπαλλήλων, που όπως αναφέρει μάλιστα «χρωστούνται εδώ και χρόνια». Κύριε Λιακόπουλε προκαλεί έκπληξη η όψιμη ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ωδείο. Αλήθεια, γιατί όντας επί σειρά ετών πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή Αντιδήμαρχος δεν είχατε την ίδια ευαισθησία και δεν μπήκατε στον κόπο να φέρετε το θέμα των αναδρομικών των υπαλλήλων προς συζήτηση στο σώμα;

Επειδή κατανοούμε τους λόγους του ξαφνικού ενδιαφέροντος, σας ενημερώνουμε ότι υφίσταται συμφωνία με τους εργαζόμενους για τμηματική εξόφληση των αναδρομικών και των μισθολογικών διαφορών παρελθόντων ετών, την οποία η διοίκησή μας εξυπηρετεί κανονικά. Ήδη από το συνολικό ποσό των 248.000 ευρώ που οφείλονταν για μισθολογικές διαφορές ετών 2007 -2008, αναδρομικών 2010, 2012, 2015 έχει καταβληθεί ποσό 118.000 ευρώ, ενώ 24.000 έχουν καταβληθεί σε ασφαλιστικές εισφορές (σχετικός αναλυτικός πίνακας επισυνάπτεται). Το υπόλοιπο ποσό που απομένει υπάρχει συμφωνία με τους εργαζόμενους, προκειμένου να καταβληθεί σε τρεις δόσεις εντός του 2019. Η πρώτη μάλιστα εξ αυτών ύψους 50.000 ευρώ θα καταβληθεί εντός των επόμενων ημερών. Επομένως καταπίπτει ένα ακόμα «επιχείρημά» σας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμφωνία τμηματικής καταβολής των οφειλόμενων έγινε μέσα σε κλίμα κατανόησης και συναίνεσης με τους εργαζόμενους. Για του λόγου το αληθές κύριε Λιακόπουλε επιτρέψτε μας να σας υποδείξουμε ότι μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από εργαζόμενο του Δημοτικού Ωδείου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό σας.

Το κλίμα κατάνυξης και της εσωτερικότητας των άγιων ημερών που διανύουμε είμαι βέβαιος ότι εφόσον το αξιοποιήσετε δημιουργικά συνιστά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογισθείτε ότι ο αδιανόητος λαϊκισμός που κυριαρχεί όλες αυτές τις μέρες στην προεκλογικής σας δραστηριότητα, δεν ανταποκρίνεται στις ΚΑΘΑΡΕΣ κατά τα άλλα εξηγήσεις που ευαγγελίζεστε. Αντίθετα συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την όποια εκλογική σας πελατεία και την αγωνιώδη προσπάθεια αξιοποίησής του, για ΚΑΘΑΡΑ ψηφοθηρικούς λόγους.

Έχοντας διανύσει μια γόνιμη, μακρά και ενεργό παρουσία και διαδρομή στα κοινά, από διάφορες θέσεις ευθύνης δεν σκοπεύουμε να σας ακολουθήσουμε σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο που έχετε επιλέξει να πορευτείτε και για το λόγο αυτό δεν θα επανέλθουμε στο θέμα. Εσείς πάλι οφείλετε να επανέλθετε και αυτή τη φορά να ζητήσετε συγγνώμη από τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου που χρειάστηκε να παρέλθουν 12 χρόνια για να θυμηθείτε την ύπαρξή τους.


Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του

Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης
Χρυσόστομος Κυραϊλίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !