5 Απριλίου 2019

Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην ΠιερίαΔίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 3 ατόμων...Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού, της συμμορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις ληστείας και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Πιερία. Το 2018 στην Κατερίνη, οι δύο γυναίκες φέρονται να ακινητοποίησαν 80χρονο με την χρήση αναισθητικού σπρέι και να πήραν από το σπίτι του ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο όπου τις ανέμενε ο συνεργός τους. Η 22χρονη φέρεται να χρησιμοποίησε το κλεμμένο χρηματικό ποσό για την αγορά αυτοκινήτου.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι η 22χρονη τα δύο προηγούμενα χρόνια, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για να τα καταβάλει σε άνδρες που προάγουν στην πορνεία συγγενικό της πρόσωπο, κατάφερε και απέσπασε σταδιακά από 76χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 9.080 ευρώ.

Πρόκειται για:

Α) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) COVACI (ον) Ana – Malina του Juri ή Maliuguri ή Malinguri και της Vasilica ή Vasilika , γεννηθείσα την 18-02-1996 στη Ρουμανία
Β) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) VOINA (ον) Cassandra – Larisa του Anton και της Nicoleta , γεννηθείσα την 09-02-1997 στη Ρουμανία
Γ) τον υπήκοο Αλβανίας (επ) DEMIRI (ον) Fatjon ή Qemal ή Kemal ή Anton του Poulloum ή Pulumb ή Bonum ή Poudoum και της Lyri , γεννηθέντα την 20-10-1989


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία ισχύει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23510-46631 και 23510-46633 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης , για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !