11 Απριλίου 2019

Το όνομα του Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικου φέρει η πρότυπη Βιβλιοθήκη του 17ου Δημοτικού



Το όνομα του Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικου φέρει η πρότυπη Βιβλιοθήκη που κοσμεί το περιβάλλον του 17ου βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές σχολικών αιθουσών βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου είχαν αρχικά προτείνει να δοθεί στη Βιβλιοθήκη το όνομα του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος ήταν και ο βασικός υποστηρικτής της ολοκλήρωσης του έργου.

Όμως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος πρότεινε το όνομα του αγαπητού και σεβαστού σε όλους Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικου, τιμώντας το πολυσχιδές έργο και την προσφορά του σεπτού Προκατόχου του.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτρης Μπόζογλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιάννης Μαυρίδης αφού ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την καθοριστική του αρωγή, αποδέχτηκαν την αντιπρόταση, δηλώνοντας βαθειά συγκινημένοι και τονίζοντας το αξιέπαινο έργο του Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθονίκου προς την τοπική Εκκλησία, καθώς και την εν γένει προσφορά του στην κοινωνία.

Με αφορμή την ονοματοδοσία της Σχολικής Βιβλιοθήκης ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά:«Επιλέξαμε το όνομα του Γέροντά μας κ. Αγαθονίκου, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για όσα έχει προσφέρει στην κοινωνία της Πιερίας και στην τοπική μας Εκκλησία. Ο πνευματικός του πλούτος, η ψυχική του ευγένεια, η άοκνη δράση του και ιδίως το πλούσιο έργο του ανέδειξαν και καλλιέργησαν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού σε χιλιάδες παιδιά κατά τη διάρκεια της αρχιερατικής του θητείας. Προσευχόμαστε στον Άγιο Θεό να ενισχύει τον ασθενούντα Γέροντα Μητροπολίτη Αγαθόνικο, ο οποίος ανάλωσε τον εαυτό του για τα παιδιά και τους νέους της Ιεράς μας Μητροπόλεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !