11 Μαρτίου 2019

«Έφυγε» από τη ζωή ο εκδότης του Ολυμπίου Βήματος Γιάννης Κορομήλης«Έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας ο εκδότης Ιωάννης Κορομήλης σε ηλικία 77 ετών. Ένας άνθρωπος που σφράγισε με την πένα και τις εκδόσεις του τα τοπικά δρώμενα σε Πιερία και Κοζάνη.

Ο Γιάννης Κορομήλης γεννήθηκε στο Σισάνι Κοζάνης, σπούδασε μαθηματικός και προχώρησε τις σπουδές του, παρόλη την οικονομική ανέχεια της εποχής.

Παντρεύτηκε την Μαρία (Μάρω) Ελευθεριάδου-Κορομήλη και απέκτησαν τρια τέκνα. Ερχόμενος στην Κατερίνη ίδρυσε ιδιωτικό γυμνάσιο –λύκειο. Το 1974 αναλαμβάνει την έκδοση της εφημερίδας «ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ». Με πολλή δουλειά και αγώνα την κατατάσσει σε μια από τις μεγάλυτερες περιφερειακές εφημερίδες, σε κύρος και κυκλοφορία. Στη συνέχεια το 1989 ιδρυεί τον γνωστό ραδιοφωνικο σταθμό «Ράδιο Όλυμπος». Το 1991 εξαγοράζει την εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ» της Κοζάνης διευρύνοντας έτσι την εκδοτική του δραστηριότητα.

Ο Γιάννης Κορομήλης υπήρξε μια μεγάλή και αξιοσέβαστη προσωπικότητα της τοπικής και όχι μονό κοινωνίας. Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, όχι μόνο για την «σοφία» που την διεκρινες από τις πρώτες κιολάς κουβέντες μαζί του, αλλά για την ευσυνειδησία και διάθεση να μοιραστεί-προσφέρει.

Η κηδεία του θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνει κατάθεση χρημάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
http://olympiobima.gr


ΥΓ: Έχοντας την ευκαιρία να τον γνωρίσω στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, ο κ. Γιάννης ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, με ψυχή , σθένος και ζήλο για το επάγγελμά μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην κα Μάρω και την υπόλοιπη οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Χάρης Μπαζάκος -Katerinipress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !