10 Μαρτίου 2019

Η Νόπη Βαρυτιμίδου στο Ευρωκοινοβούλιο των ΒρυξελλώνΜε την ιδιότητα της Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας, η κ.Βαρυτιμίδου Νόπη με αφορμή τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί με μια πολυπληθή ομάδα Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών κατά το διάστημα από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2019.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε κεντρική αίθουσα του κτιρίου ALTIERO SPINELLI του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα: ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

Την διοργάνωση της ημερίδας είχε η Εύξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών με τον πρόεδρό της κ.Τανιμανίδη Στέφανο.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το θέμα από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα-ερευνητή κ.Ταξίδη Ευστάθιο, όπου ενημέρωσε την αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου για την προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια των 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης της ποντιακής Γενοκτονίας, για την προώθηση της Διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών και ειδικότερα των Ελλήνων του Πόντου, την περίοδο(1914-1923).

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι των Αρμενίων και των Ασσυρίων να κάνουν σχετικές αναφορές μέσω των προέδρων των συλλόγων τους. Η ημερίδα έκλεισε με ποντιακό θεατρικό δρώμενο από τον γνωστό πόντιο ηθοποιό κ.Λάζο Τερζά και την συνοδεία ποντιακής λύρας από τον κ.Ζαπουνίδη Γιώργο.

Κλείνοντας τις εργασίες της ημερίδας αποδόθηκε στους ευρωβουλευτές σχέδιο πρότασης ψηφίσματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Μέρος της ημερίδας ήταν και η επίσκεψη της αποστολής στον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο Βρυξελλών κ.Δουλκερίδη Χρήστο καθώς επίσης και στον Μητροπολίτη Βελγίου κ.Αθηναγόρα.

Η κ.Βαρυτιμίδου Νόπη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας στις Βρυξέλλες και να συζητήσει μαζί τους για τα πολιτιστικά ποντιακά δρώμενα της πόλης της Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !