9 Νοεμβρίου 2018

Βραβείο για δύο μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού



Γίνεται γνωστό ότι δύο μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού απέσπασαν πρόσφατα σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος. Ειδικότερα:

Η μαθήτρια Ευφροσύνη Δουρουκλάκη κατά το προηγούμενο σχολικό έτος πήρε μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό συγγραφής Θεατρικού Μονόπρακτου Γυμνασίων και Λυκείων που οργάνωσαν το Τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Κρήτης (Όμιλος Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας). Μετά την αξιολόγηση των συμμετοχών η μαθήτρια κατέλαβε την πρώτη θέση με το έργο της «Οικογενειακή συνάντηση». Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στις 4 Νοεμβρίου 2018, όπου και έγινε παρουσίαση του έργου με τη μορφή Θεατρικού Αναλόγιου. Το θεατρικό μονόπρακτο με θέμα την ανάγκη σύσφιξης των οικογενειακών σχέσεων, ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων αποδόθηκε θεατρικά στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας τον Δεκέμβριο του 2017 από πολυμελή ομάδα μαθητών και μαθητριών, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Η μαθήτρια Ιωάννα Μπεΐνογλου συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα» και απέσπασε έπαινο μεταξύ των μαθητών της Β’ τάξης γυμνασίου για το άρθρο που έγραψε κατά του καπνίσματος. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.




Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού συγχαίρει δημόσια τις δύο μαθήτριες για τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν. Ανάλογες διακρίσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για το Γυμνάσιο Κορινού αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας γενικότερα. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες αναδεικνύουν το έργο που γίνεται στα μικρά περιφερειακά σχολεία και συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !