25 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση Δ.Σ. ΣΑΣΑ Ν.Πιερίας στην οικογένεια του αστυνομικού Εμμ.Παππά



Αιωνία σου η μνήμη, συνάδελφε Μανόλη Παππά.



Με αφορμή την, δια τού τοπικού τύπου, επίθεση της οικογένειας τού εκλιπόντος αστυνομικού, Μανόλη Παππά, εναντίον τής Διοίκησης του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας και ιδιαιτέρως εναντίον τού Προέδρου αυτής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και τα μέλη τού Δ.Σ. βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε στα όσα δυσφημιστικά έγραψαν για εμάς η χήρα Μαγδαληνή και τα τέκνα Μιλτιάδης και Καλλιόπη Παππά. Η απάντηση αυτή δίνεται προς αποκατάσταση της αλήθειας, κατόπιν ομόφωνης Απόφασης που ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας.

Όπως είναι γνωστό, σε φύλλο τοπικής εφημερίδας, στις 16/10/2018, η οικογένεια του εκλιπόντος επιτίθεται εναντίον μας και μας κατηγορεί α) ότι δεν ανακοινώσαμε στον τοπικό τύπο τον θάνατο του Μανόλη Παππά, β) ότι δεν υπήρξε «η σχετική εκπροσώπηση (ομιλίες κλπ)» του Συνδέσμου μας κατά την κηδεία τού εκλιπόντος, γ) ότι εξαιτίας μας δεν υπήρξε «δυνατότητα μετάβασης των παρισταμένων στην κηδεία δια λεωφορείου στα κοιμητήρια, ενώ δόθηκε η σχετική υπόσχεση», καθώς επίσης και ότι δ) όλα αυτά έγιναν «λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας της Διοίκησης και ιδιαιτέρως τού Προέδρου τού Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής Κατερίνης».

Επ’ αυτών που αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οικογένεια του εκλιπόντος, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε, ως εξής:

1. Ο Σύνδεσμός μας δεν είναι «Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής Κατερίνης» αλλά ονομάζεται «Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας». Η οικογένεια του εκλιπόντος αγνοεί, όπως φαίνεται, ακόμη και τον πραγματικό τίτλο τού Συνδέσμου μας.

2. Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας δεν είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει στον τοπικό τύπο τον θάνατο ενός συναδέλφου μας. Αυτό δεν γίνεται ποτέ και για κανέναν εκλιπόντα συνάδελφο. Αυτό είναι υποχρέωση της οικογένειας κάθε εκλιπόντος συναδέλφου.



Αυτονόητο είναι επίσης, ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Συνδέσμου να αναρτά κηδειόχαρτα. Η οικογένεια θα έπρεπε να φροντίσει, μέσω τού Γραφείου Κηδειών, να αναρτήσει κηδειόχαρτα όχι μόνο στη γειτονιά διαμονής τού εκλιπόντος αλλά και σε δημόσιους χώρους όπως π.χ. στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ως φαίνεται, γι’ αυτό και πολλοί αστυνομικοί δεν είχαν πληροφορηθεί τον θάνατο του Μανόλη Παππά, εκείνη τη μέρα.

3. Η Διοίκηση του Συνδέσμου παρίσταται πάντοτε στην Εξόδιο Ακολουθία των θανόντων συναδέλφων. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του αείμνηστου Μανόλη Παππά.

4. Η σημερινή Διοίκηση του Συνδέσμου, κατά πάγιο τρόπο, δεν εκφωνεί ομιλίες στις κηδείες συναδέλφων Αστυνομικών.

Επίσης, η Διοίκηση, κατά πάγιο τρόπο, δεν καταθέτει στεφάνια στους τάφους θανόντων συναδέλφων, αλλά καταθέτει χρηματικό ποσό σε ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στη μνήμη των εκλιπόντων συναδέλφων, τα ονόματα των οποίων μνημονεύονται από τους Ιερείς τού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος.

5. Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας ποτέ δεν αναλαμβάνει «μετάβαση παρισταμένων στην κηδεία δια λεωφορείου στα κοιμητήρια».

6. Λίγες ώρες πριν από την κηδεία, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, πληροφορήθηκε, τηλεφωνικά, τον θάνατο του συναδέλφου αστυνομικού, Μανόλη Παππά, ο οποίος είχε αποβιώσει τη νύχτα τής 11ης Οκτωβρίου 2018, δυο τρεις ώρες πριν από τα χαράματα, ενώ η κηδεία του επρόκειτο να γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας (Πέμπτη 11/10/2018, ώρα 4.00 μ.μ.).



Ο κ. Αδαμόπουλος εκείνη τη μέρα βρισκόταν σε διαρκή κίνηση, επειδή είχε να διεκπεραιώσει ένα σημαντικό γεγονός, δηλαδή την επίσκεψη στην Κατερίνη δεκάδων Αποστράτων Αστυνομικών, από όλη την Ελλάδα, λόγω τριήμερου Ανταμώματος με αφορμή τα 40 χρόνια από την αποφοίτησή τους (1978) από τις Σχολές Ενωμοταρχών Αθηνών και Ρόδου.

Λίγες, λοιπόν, ώρες πριν από την κηδεία, ο κ. Αδαμόπουλος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Χρήστο Δέλλα, ο οποίος του μετέφερε προφορικό αίτημα της οικογένειας προς τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας για μίσθωση λεωφορείου το οποίο θα μετέφερε τον κόσμο από τον Ι.Ν. τής Θείας Αναλήψεως προς το β’ νεκροταφείο Κατερίνης (Άγιος Λάζαρος).

Διευκρινιστικά, η οικογένεια του εκλιπόντος δεν είχε απευθείας επικοινωνία με τη σημερινή Διοίκηση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, αλλά επικοινώνησε με τον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου, τον κ.Παπαχρήστου, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον νυν Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Δέλλα μεταφέροντάς του το σχετικό αίτημα, ενώ ακολούθως ο κ. Δέλλας επικοινώνησε με τον νυν Πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο.

Ο νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε στον νυν Αντιπρόεδρο πως παρότι αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά, διότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του Συνδέσμου η μίσθωση λεωφορείων, εντούτοις τελικά συμφώνησε να γίνει μια τέτοια μίσθωση, κατ’ εξαίρεση, εξαιτίας της προσφοράς τού θανόντος στον Σύνδεσμο.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε σχετικά η κ. Καλλιόπη Παππά, κόρη τού εκλιπόντος προκειμένου να ειδοποιήσει το Γραφείο που είχε αναλάβει την κηδεία τού συναδέλφου Μανόλη Παππά, ώστε να μισθωθεί λεωφορείο, τα έξοδα του οποίου θα τα πλήρωνε ο Σύνδεσμος Αποστράτων.

7. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου απουσίαζε από την κηδεία, επειδή, όπως προαναφέρθηκε, εκείνη τη μέρα ο κ.Αδαμόπουλος βρισκόταν σε διαρκή κίνηση αφού είχε να διεκπεραιώσει ένα σημαντικό γεγονός, δηλαδή την επίσκεψη δεκάδων Αποστράτων Αστυνομικών, από όλη την Ελλάδα, λόγω τριήμερου Ανταμώματος που θα είχαν στην Κατερίνη με αφορμή τα 40 χρόνια από την αποφοίτησή τους (1978) από τις Σχολές Ενωμοταρχών Αθηνών και Ρόδου. Γι’ αυτό, ο κ.Αδαμόπουλος εκπροσωπήθηκε στην κηδεία από τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Δέλλα καθώς και από άλλα μέλη τού Δ.Σ.

8. Όλα όσα προαναφέρθηκαν περί των αρμοδιοτήτων τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, είναι γνωστά στα μέλη τού Συνδέσμου, δεδομένου ότι η τακτική μας είναι πάγια σε ό,τι αφορά τις κηδείες των εκλιπόντων, ενώ δεν αμφισβητούνται από κανέναν και οι κοινωνικές μας ευαισθησίες.

Πρέπει δε να τονιστεί ότι εμείς δεν υποκαθιστούμε τις οικογένειες των εκλιπόντων. Φαίνεται όμως ότι η οικογένεια του εκλιπόντος Μανόλη Παππά ίσως δεν έχει παραστεί σε άλλη κηδεία κατά τα χρόνια που λειτουργεί η Διοίκηση του Συνδέσμου με Πρόεδρο τον Δημήτρη Αδαμόπουλο. Διότι, αν είχε παραστεί, θα είχε ίσως πληροφορηθεί και διαπιστώσει ότι η Διοίκηση του Συνδέσμου έχει θέσει για τον εαυτό της συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δραστηριότητες, που ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίς εξαιρέσεις.



Θα πρέπει, επίσης να σημειωθεί ότι επειδή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, λόγω ανειλημμένων σοβαρότατων υποχρεώσεων που είχε, απουσίαζε από την κηδεία, δεν πληροφορήθηκε το παραμικρό εκείνη τη μέρα για τη μη παρουσία Λεωφορείου μετά το πέρας τής κηδείας, έξω από τον Ι.Ν. της Θείας Αναλήψεως.

Για πρώτη φορά ο κ. Αδαμόπουλος ενημερώθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου όταν ήδη είχε αρχίσει το τριήμερο Αντάμωμα Αποστράτων Αστυνομικών από όλη τη Χώρα που έγινε με αφορμή τα 40 χρόνια από την αποφοίτησή τους (1978) από τις Σχολές Ενωμοταρχών Αθηνών και Ρόδου. Ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Καλλιόπη Παππά για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το λεωφορείο, παράλληλα όμως αντιμετώπισε και την απρεπή της συμπεριφορά. Και ενώ ο κ. Αδαμόπουλος έδωσε τις δέουσες εξηγήσεις που μπορούσε να δώσει, η κ. Καλλιόπη Παππά αντί να πεισθεί, προέβη σε δυσφημιστική ανακοίνωση δια του τύπου, γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε τώρα εμείς να δημοσιεύσουμε την απάντησή μας.

Ανεξαρτήτως όμως της διαφωνίας μας με την οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου, Μανόλη Παππά, ο Πρόεδρος και τα μέλη τού Συνδέσμου μας προσευχόμαστε υπέρ αναπαύσεων της ψυχής τού εκλιπόντος και παράλληλα δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση της οικογένειας του εκλιπόντος για ό,τι θέματα προκύψουν στη συνέχεια (θέματα συνταξιοδοτικά κλπ).



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Αδαμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !