21 Αυγούστου 2018

Ένας «κατακόρυφος κήπος» το Δημαρχείο Κατερίνης



Σε έναν «κατακόρυφο κήπο», που βελτιώνει τις βιοκλιματικές συνθήκες του κτιρίου τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά και αναβαθμίζει την όψη του χώρου μετατρέπεται το Δημαρχείο Κατερίνης κατόπιν της τοποθέτησης φυτοσυνθέσεων – ανθοσυνθέσεων σε ζαρντινιέρες, στα μπαλκόνια, σε κάθε πλευρά του Μεγάρου.




Η νέα πράσινη παρέμβαση στο Δημαρχείο έρχεται να κουμπώσει στη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου, στην οποία το φυτικό δυναμικό ενισχύθηκε με τη φύτευση νέων δέντρων, χλοοτάπητα και ανθώνων, καθώς και στην αίτηση χρηματοδότησης στο Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, που υποβλήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου.




Παρών στις εργασίες ήταν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σε δήλωσή του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι παρεμβάσεις βιοκλιματικής ανάπλασης αλλάζουν την όψη και βελτιώνουν τα ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, το οποίο καθίσταται πιο φιλικό προς τους εργαζόμενους και προς το περιβάλλον εν γένει. Βήμα βήμα με στόχο και σχέδιο συνεχίζουμε τις προγραμματισμένες πρωτοβουλίες μας, για έναν δήμο με σεβασμό στο περιβάλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !