31 Ιουλίου 2018

Αξιοποίηση Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα



Ένταξη στο Πρότυπο Κτηριολογικό Πρόγραμμα πέτυχε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου για την αξιοποίηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πλαταμώνα, όπου πρόκειται να μεταστεγαστεί το 1ου Νηπιαγωγείο.




Ειδικότερα, οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου για αξιοποίηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, που ξεκίνησε το 2015 προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις κατασκευής ενός σύγχρονου διδακτηρίου, διατηρώντας την ιστορία και την παράδοση του παλαιού Σχολείου του Πλαταμώνα, απέδωσαν καρπούς.




Η έγκριση των προδιαγραφών κατασκευής του διδακτηρίου από τη Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας στις 19 Ιουλίου 2018, σηματοδότησε την ωρίμανση των μελετών αναβάθμισής του.




Οι μελέτες αυτές, περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτηρίων, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη δημιουργία χώρων υποδοχής, τραπεζαρίας νηπίων, βεστιαρίου, προσβάσεων ΑμΕΑ, την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την ανέγερση νέου κτηρίου όπου θα στεγαστούν οι χώροι διδασκαλίας.




Έτσι, μετά από πολλά χρόνια, τα παιδιά του Πλαταμώνα, θα επιστρέψουν στα θρανία που βρέθηκαν οι πρόγονοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !