2 Ιουλίου 2018

Θανάσης Λιακόπουλος: Από το «εγώ» περνάμε στο «εμείς», με εμπειρία, γνώση και νέα πρόσωπα



Το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουνίου ο αύλειος χώρος του Αρχοντικού Τσαλόπουλου στην Κατερίνη φιλοξένησε μία από τις ογκωδέστερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο αλλά και γύρω από αυτόν συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες δημότες για να παρευρεθούν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του κ. Θανάση Λιακόπουλου ως υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης. Μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου, Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθόνικος, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Αντώνης Καρπούζας, Άννα Μάνη και Δημήτρης Χριστογιάννης, ο πολιτευτής κ. Δημήτρης Μπέης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αριστείδης Αγγέλου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ασημίνα Στρίμπα, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Σταύρος Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Πιερίας κ. Κώστας Ανθόπουλος κ.α.



Τον υποψήφιο Δήμαρχο προσφώνησε η κ. Θεανώ Γελαδάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, η οποία σε μία πολύ συγκινητική ομιλία περιέγραψε τον χαρακτήρα και τις ευαισθησίες του κ. Λιακόπουλου.



Γιατί απόφασισε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και όχι βουλευτής

Ο κ. Λιακόπουλος παρουσίασε τη διαδρομή του στη ζωή, εξήγησε τις διαφορές του με τον νυν Δήμαρχο και τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και όχι βουλευτής. «Στον Δήμο έχω την εμπειρία, την ομάδα και το σχέδιο για να προσφέρω περισσότερα, έχοντας κοντά μου τη γυναίκα, το παιδί μου και όλους όσους αγαπώ».



Νέα πρόσωπα τουλάχιστον τα δύο τρίτα των υποψηφίων συμβούλων

Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του, ξεκαθάρισε τις προτεραιότητές του: «Πολλά νεά πρόσωπα, τουλάχιστον δύο στους 3 υποψηφίους μας θα είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. Προέρχονται από κάθε πολιτικό χώρο. Επιλέγουμε ανθρώπους καθαρούς, άξιους, με όρεξη, μεράκι και ικανότητες».



Οι 2 πυλώνες του προγράμματος: Πρώτα ο άνθρωπος. Από το «εγώ» περνάμε στο «εμείς»

Στάθηκε στους πυλώνες του προγράμματός του, τονίζοντας ότι «πρώτα βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Αν ξεχάσουμε τις ανάγκες κάθε δημότισσας και δημότη, άδικα ασχολούμαστε με κάθε τι άλλο». Επίσης επέμεινε ότι «από το «εγώ» επιστρέφουμε στο «εμείς». Από το «ένας τα ξέρει όλα» ανοίγουμε τις πόρτες μας σε κάθε φρέσκο μυαλό, κάθε άνθρωπο ικανό να προσφέρει». «Δεσμευόμαστε για δουλειά ομαδική και όχι ατομική, για συνδιοίκηση. Για αυτό και θα ετοιμάσουμε τις επιτροπές προγράμματος στις οποίες σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά».



Η πρώτη «μετά Πρεσπών» πρόταση για τη Μακεδονία

Εκτός από τη διατράνωση της αντίθεσής του για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης πρότεινε συγκεκριμένη λύση από πλευράς Δήμου: Θα χρηματοδοτήσουμε την έκδοση ιστορικού βιβλίου με επίκεντρα την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την περίοδο των Μακεδονομάχων, προκειμένου τα παιδιά μας να μπορούν να μάθουν την αλήθεια, ακόμη και αν στο μέλλον αλλάξουν τα σχολικά μας βιβλία.



Μεγάλοι στόχοι, για έναν ριζικά αλλαγμένο Δήμο Κατερίνης

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης παρουσίασε τους πρώτους άξονες δράσης του προγράμματος του συνδυασμού που ετοιμάζει. «Θέλουμε τον Δήμο Κατερίνης στις πρώτες 5 Ελληνικές πόλεις, με στοχο να γίνει:

· Η πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

· Η πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα για ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά και πολυτέκνους

· Η πιο «πράσινη» πόλη στην Ελλάδα, με οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για κάθε δημότη

· Smart City, με οικονομικά και επιστημονικά οφέλη για τους κατοίκους της

· Μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα επενδύσει στη νέα τεχνολογική επανάσταση, το «Ίντερνετ των πραγμάτων» (internet of things), με τεράστια οφέλη για τους πολίτες

· Πρώτος προορισμός στην Ελλάδα για εναλλακτικό τουρισμό, με δεκάδες μονοπάτια στο Ελατοχώρι και τα γύρω χωριά

· Μία από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που θα φιλοξενήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια όταν το επιτρέψει η νομοθεσία



Ρεαλιστικές προτάσεις, το 80% των οποίων έχει ήδη υλοποιηθεί σε άλλα σημεία της Ελλάδας

Ο λόγος του κ. Λιακόπουλου ήταν γεμάτος με συγκεκριμένες προτάσεις για τον Δήμο, προτάσεις που θεωρούνται ρεαλιστικές, μιας και το 80% αυτών έχει ήδη υλοποιηθεί σε άλλους δήμους της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι προτάσεις για:

· Κατασκευή νέου κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο της Κατερίνης

· Δημοπράτηση παραλίας μήκους 100 μέτρων, ειδικά διαμορφωμένη για άτομα με ειδικές ανάγκες και πολλές άλλες παρεμβάσεις για τους αδύναμους συμπολίτες μας

· Εκπτώσεις δημοτικών τελών και προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς για τους πολύτεκνους.

· Εγκατάσταση υπερσύγχρονων παιδικών χαρών με ταρτάν και όχι άμμο, αρχίζοντας από τις συνοικίες και τα δημοτικά διαμερίσματα.

· Δημοτικός λαχανόκηπος, για να μπορεί κάθε δημότης να έχει τον μπαξέ του

· Νέα δημοτικά νεκροταφεία

· Νέα, σκεπαστή δημοτική λαϊκή αγορά

· Οργανωμένη φροντίδα των αδέσποτων και όλων των κατοικιδίων

· Μετατροπή της Κατερίνης κάθε Μάιο σε εθνικό κέντρο των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων

· Καθιέρωση «εβδομάδας Βλάχων», «εβδομάδας Θρακιωτών», «εβδομάδας Μικρασιατών» κλπ

· Δύο φορές τον χρόνο μετατροπή κάθε συνοικίας της πόλης σε «Ανοικτή Γκαλερύ Ζωγραφικής»

· Ανακατασκευή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου

· Άπλωμα του εμπορικού κέντρου στους δρόμους γύρω από τη Δημοτική Αγορά και ως την οδό Ζαλόγγου από τη μία πλευρά και την οδό Ανδρούτσου από την άλλη

· Σύνδεση της Κατερίνης με το παραλιακό μέτωπο, για να υποδέχεται εβδομαδιαία χιλιάδες τουρίστες (που σήμερα πάνε εκδρομές εκτός νομού)

· Ανάπλαση του παραλιακού δρόμου από τον Κορινό ως την Ολυμπαική Ακτή

· Απόλυτη προστασία της θάλασσάς μας

· Μετατροπή των σκουπιδιών και των λυμάτων από κόστος (που πληρώνει σήμερα ο Δήμος) σε έσοδο για τον Δήμο και μείωση των δημοτικών τελών των δημοτών.

· Μείωση των λειτουργικών εξόδων του Δήμου με λάμπες led, φωτοβολταϊκά για «net metering» και άλλα

· Επαναφορά και επίλυση του προβλήματος με το γρήγορο ίντερνετ, με πρόσβαση σε αυτό από κάθε σημείο του Δήμου

· Μελέτη και δημοπράτηση κατασκευής πολυόροφου υπόγειου πάρκιγκ στην Πλατεία Δημοκρατίας, δίπλα από το κτίριο Ευκαρπίδη (στη θέση του σημερινού επίγειου πάρκιγκ)

· Μεγάλες τομές και παρεμβάσεις στις χρήσεις γης.

· Πλήρες πρόγραμμα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, με εύκολη πρόσβασή τους στις μονάδες τους και επίλυση του προβλήματος με τα λύματά τους.

· Στήριξη δημιουργίας επώνυμων τοπικών προϊόντων.

· Επαναφορά της πρότασης για την ίδρυση «Ολυμπιακής Ακαδημίας Κλασσικών Σπουδών», με αντικείμενο τη Μυθολογία, την Αρχαιολογία και τη Φιλοσοφία



Η θέση του για τις ανεμογεννήτριες: Ναι στην επένδυση, αλλά σε άλλο σημείο

Ο κ. Λιακόπουλος δεν απέφυγε και το θέμα της επένδυσης των ανεμογεννητριών στα Πιέρια όρη. Επεσήμανε ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, αλλά με σεβασμό του περιβάλλοντος, για αυτό και είναι υπέρ της επένδυσης, αλλά θεωρεί ότι επιλέχθηκε λάθος σημείο.



Ο κ. Λιακόπουλος κάλεσε τους δημότες να αξιολογήσουν με αυστηρότητα τις πρώτες του προτάσεις και να προσθέσουν τις δικές τους, συμμετέχοντας στις ομάδες προγράμματος που θα δημιουργηθούν, αλλά και στελεχώνοντας τον δημοτικό του συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !