7 Ιουνίου 2018

Τοποθέτηση 80 νέων κάδων ανακύκλωσης στους οικισμούς της Τ.Κ. Παραλίας



Στην ενίσχυση των υποδομών καθαριότητας, στον εκσυγχρονισμό της συλλογής και αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, λευκοσίδηρο) αναμένεται να συμβάλλει η τοποθέτηση 80 νέων μπλε κάδων ανακύκλωσης, από την αντιδημαρχία καθαριότητας, η οποία είναι σε εξέλιξη στους οικισμούς της Τ.Κ. Παραλίας και «Γρέβενης» της Δ.Κ. Καλλιθέας αντίστοιχα.

«Η προσπάθειά μας να προστατεύουμε το περιβάλλον και να βελτιώνουμε την εικόνα του Δήμου είναι συνεχής. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος μας διαχρονικά θέτει την ανακύκλωση στο επίκεντρο της της καθημερινότητάς μας. Με την τοποθέτηση σε καθορισμένους χώρους, περιοχών με έντονη τουριστική κίνηση, των συγκεκριμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης επεκτείνουμε το υπάρχον δίκτυο όπου οι ανάγκες το απαιτούν» επισημαίνει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαΐνάς, ενώ όπως τονίζει: «Με μέριμνα του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη επενδύσαμε και φροντίζουμε καθημερινά για την καθαριότητα δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν συνολικά την εικόνα του Δήμου μας».




Τι πρέπει να κάνουμε πριν πετάξουμε τα υλικά στον μπλε κάδο

Οι συσκευασίες να είναι εντελώς άδειες από υπολείμματα.

Όσες συσκευασίες μπορούμε τις τσακίζουμε ή τις διπλώνουμε.

Βγάζουμε τα καπάκια από τα μπουκάλια αλλά τα πετάμε και αυτά στην ανακύκλωση.

Όταν φτάσουμε στον κάδο αδειάζουμε τη σακούλα με τα υλικά μέσα σε αυτόν.

Μπορούμε κατόπιν να πετάξουμε και τη σακούλα μας προς ανακύκλωση.

Για να έχουμε όμως καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να τοποθετούμε τα προς ανακύκλωση απορρίμματα στους κάδους τις πρώτες πρωινές ώρες ή αργά το βράδυ, καθώς η αποκομιδή γίνεται σε καθημερινή βάση από τα ειδικά οχήματα νωρίς το πρωί. Η καθαριότητα της πόλης μας είναι ζήτημα που μας αφορά όλους, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε την υποχρέωση που έχουμε να βιώνουμε σε ένα υγιές και πολιτισμένο περιβάλλον.



Οι Δημότες μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα: 11123, 2351029407, 2351033765.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !