22 Μαΐου 2018

Στην ίδρυση Σ.Μ.Α.Υ. προσανατολίζεται ο Δήμος Κιλκίς



Την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μιλώντας σε ημερίδα για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαϊου το ΕΒΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης, οποίος θα εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες ανακύκλωσης του Δήμου Κιλκίς, θεωρείται ασφαλής περιβαλλοντικά λύση και θα δημιουργήσει πρόσθετα οφέλη σε ότι αφορά την επέκταση του προγράμματος συμβατικής ανακύκλωσης των μπλε κάδων σε περισσότερους οικισμούς και την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων και πάγιων λειτουργικών εξόδων που προκύπτουν από την καθημερινή μεταφορά δρομολογίων προς το σημείο διαλογής και επεξεργασίας της Σίνδου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς το 2017 καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση των μεγεθών της ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας κατά 316% και της ποσότητας ανακύκλωσης γυαλιού κατά 18,3% Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο στάδιο διερεύνησης κατάλληλης έκτασης για τη δημιουργία της νέας δομής ανακύκλωσης (Σ.Μ.Α.Υ.) ενώ παράλληλα θα συντάξει και τη μελέτη του έργου.

Εισήγηση για τα προγράμματα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος Κιλκίς παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα.



Σας επισυνάπτονται ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κιλκίς στην ημερίδα και η εισήγηση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !