17 Μαΐου 2018

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ



Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εξέλεξε πρόσφατα ως Επίσκοπο Μαδάβων (Μαδιβά της Ιορδανίας) τον Αρχιμανδρίτη Αριστόβουλο.

Ο νέος Επίσκοπος γεννήθηκε το 1970, καταγόμενος από την Εξοχή Πιερίας και το κοσμικό του όνομα ήταν Στυλιανός Κυριατζής.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στην Εξοχή, φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Φλώρινας, ενώ συνέχισε σπουδές στην Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων.

Στα Ιεροσόλυμα εκάρη μοναχός με το όνομα Αριστόβουλος και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Επί πολλά χρόνια διετέλεσε πρωτοψάλτης του Παναγίου Τάφου και του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ιεροσολύμων, την οποί ανακαίνισε και εξωράισε.

Όπως ανακοινώθηκε, η χειροτονία του νέου Επισκόπου κ. Αριστοβούλου θα τελεστεί την προσεχή Κυριακή 20 Μαΐου από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Εψηφισμένο Επίσκοπο κ. Αριστόβουλο απευθύνοντας προς αυτόν τις ευχές όλων των κληρικών και των πιστών της Πιερίας, ευχόμενος το ΑΞΙΟΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !