21 Μαΐου 2018

Διημερίδα στο Ελατοχώρι 26-27 Μαΐου 2018 "Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι"



Ένα νέο τουριστικό προφίλ για το Ελατοχώρι Πιερίας, προτείνoυν οι σπουδαστές του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α.



Το πρόγραμμα αυτό που στόχο έχει την καταπολέμηση της ανεργίας, θα κορυφωθεί με διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί 26 και 27 Μαΐου στο Ελατοχώρι ενώ το βράδυ της 26ης Μαΐου θα δοθεί ιστορικό συμπόσιο, το οποίο θα ταξιδέψει γαστρονομικά τους συμμετέχοντες στην εποχή του Ομήρου και της Μούσας Καλλιόπης δίνοντας μια «πρόγευση» για το νέο brand του Ελατοχωρίου.

Aνταποκρινόμενοι στη θέληση της τοπικής κοινωνίας του Ελατοχωρίου, οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος, με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, θα επιχειρήσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς να δημιουργήσουν μια νέα τουριστική ταυτότητα για το Ελατοχώρι Πιερίας που να βασίζεται στο τσάι Oλύμπου (sideritis scardica) που καλλιεργείται στην περιοχή. Δηλαδή, να «επαναπροσδιορίσουν το Ελατοχώρι».

Συνολικά, 40 νέοι εκπαιδευόμενοι, πτυχιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων και ορισμένοι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, μαζί με έξι καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων σχετικών με τον τουρισμό θα συνεισφέρουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους.



Το νέο τουριστικό προϊόν, με έμβλημα το τσάι Ολύμπου, θα περιλαμβάνει οργανωμένες δράσεις σχετικές με την γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον, βοτανικούς κήπους, επισκέψιμα τουριστικά αγροκτήματα, εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις καθώς και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Η σύνδεση όλων των προαναφερομένων δράσεων, όλες βασισμένες στην τοπική παράδοση, θα δημιουργήσει μία ισχυρή και συνεπή ιστορία ικανή να προσελκύει το επιθυμητό προφίλ επισκεπτών και να διαμορφώσει την νέα εικόνα του Ελατοχωρίου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Χρέωση (15 ευρώ/άτομο) υπάρχει μόνο για τη συμμετοχή στο ιστορικό συμπόσιο «Νόστιμον ‘Ημαρ» το Σάββατο 26 Μαΐου, με περιορισμένο αριθμό θέσεων (έως 150 άτομα).



Για δηλώσεις συμμετοχής στο ιστορικό συμπόσιο μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 698 595 6069, 699 726 3064, και 23510 82 942

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !