13 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στις εθελοντικές δράσεις «Let’s do it Greece»!



Στη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μέρα με τον γενικό τίτλο «Let’s do it Greece», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Κατερίνης.




Ήδη από τη Δευτέρα 23 Απριλίου και με κεντρικό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” ο Δήμος θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού συμμετέχοντας ενεργά και καθημερινά έως την ημέρα κορύφωσης (29/04) στις εν λόγω Περιβαλλοντικές Δράσεις.




Επίκεντρο και της φετινής συμμετοχής, αποτελεί η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού». Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.




Η φετινή συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης εστιάζεται στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα, όπως για παράδειγμα την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την αισθητική αναβάθμιση υπαίθριων χώρων, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις, καθαρισμοί και εργασίες συντήρησης.



Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δήμου διαμορφώνεται ως εξής:



ΔΡΑΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018



1) ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: 19ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 19ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ(ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ). ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.



24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018



2) ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ(ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ). ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.



26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018



3) ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΑΣΗΣ: 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ: ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ). ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.



Όπως είναι βέβαια, γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης.




Η ταυτότητα της δράσης Let’s do it Greece:




Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με πάνω από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα! Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γίνε και εσύ μέλος της μεγάλης εθελοντικής οικογένειας, μοιράσου το κοινό όραμα, δείξε την αγάπη και το σεβασμό σου για το περιβάλλον. Στις 29 Απριλίου 2018 έλα να φωνάξουμε όλοι μαζί Let’s do it Greece! Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει στο www.letsdoitgreece.org.




Δείτε το βίντεο προώθησης της δράσης, μοιραστείτε το και διαδώστε το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!

https://www.youtube.com/watch?v=HA8EEbvunmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !