12 Απριλίου 2018

Ἁφήστε τα διόδια και φτιάξτε επιτέλους αυτοκινητόδρομο στο τμήμα Πολύκαστρο-ΧαλάστραΟ Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) κ. Άρη Ξενόφο με θέμα την κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ από τα Μάλγαρα μέχρι το Πολύκαστρο αλλά και το θέμα των διοδίων.
Γνωστά και χιλιοειπωμένα αιτήματα που προσέλαβαν δραματική επικαιρότητα στις μέρες μας με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα.Αντί άλλης εισαγωγής παραθέτουμε αυτοίσιο το κείμενο της επιστολήςΣόπου ο κ. Γκουντενούδης αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Απευθυνόμαστε σε εσάς, καθώς πλέον έχει μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.) η λειτουργία, συντήρηση κι εκμετάλλευση της η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και οι κάθετοι άξονες μαζί και με τα δικαιώματα του Δημοσίου για τη λειτουργία, συντήρηση κι εκμετάλλευση του καθέτου άξονα Ανισόπεδος κόμβος Χαλάστρας - Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων, όπως και το δικαίωμα επιβολής και είσπραξης διοδίων τόσο της Εγνατίας όσο και των καθέτων αξόνων.
Καθώς κι εσείς γνωρίζετε, το τμήμα της εθνικής οδού από τα Μάλγαρα μέχρι τον κόμβο Πολυκάστρου είναι το μοναδικό τμήμα στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία και δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φθορές επί του οδοστρώματος λόγω της μη συντηρήσεως του για χρόνια αλλά και η πλήρης συσκότιση που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο με συνέπεια ανθρώπινες ζωές που χάνονται αδίκως όπως στο τελευταίο συγκλονιστικό τροχαίο που έγινε προχθές και χάθηκαν 4 συνάνθρωποι μας.
Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα τόσο προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. όσο και προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την ανάγκη άμεσης κατασκευής τους εν λόγω τμήματος της ΠΑΘΕ και με δεδομένο το γεγονός ότι η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη από καιρό, απλώς χρειάζεται επικαιροποίηση της και φυσικά εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων. Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία του κράτους στην κύρια είσοδο της πόλης.
Εμείς αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να συμπεριληφθεί στους όρους της διακήρυξης και της σύμβασης με τον ιδιώτη ανάδοχο επενδυτή που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του δρόμου και των σταθμών διοδίων, η ανακατασκευή του δρόμου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης και η ολική συντήρηση του ασφαλτοτάπητα και του φωτισμού, ώστε το συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ να πάψει να είναι το μοναδικό ασυντήρητο και τόσο επικίνδυνο για τους οδηγούς οδικό δίκτυο στη χώρα.
Επίσης, όσον αφορά τα διόδια, εκτιμούμε ότι με την τοποθέτηση πλευρικού σταθμού διοδίων στο ύψος του Πολυκάστρου, όχι μόνο δεν δρομολογείται η ανταποδοτικότητα και η βελτίωση του οδικού δικτύου, αλλά εξασφαλίζεται μονάχα ο παραχωρησιούχος του έργου.
Εμείς ως δημοτική αρχή Παιονίας, έχουμε προτείνει την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στο ύψος των Ευζώνων, καθώς τα διόδια στο πλευρικό σταθμό του κόμβου Πολυκάστρου θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους του δήμου μας και επίσης θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στην ήδη χειμαζόμενη τοπική αγορά.
Τέλος, δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη για την απαλλαγή από την καταβολή τελών διοδίων στους σταθμούς των Ευζώνων, σε αντίθεση με άλλους σταθμούς διοδίων στο μήκος της Εγνατίας οδού στην υπόλοιπη επικράτεια της χώρας.
Στην περιοχή των συνόρων, του τελωνείου και των οικισμών της εγγύτερης διασυνοριακής περιοχής κατοικούν κι εργάζονται άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από το σταθμό διοδίων των Ευζώνων και συνεπώς θα αποτελέσει δυσβάσταχτο κόστος η καταβολή του τέλους διοδίων.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας»."

http://www.eidisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !