4 Απριλίου 2018

1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας



Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Η παραπάνω δράση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δ/ντριας του Γυμνασίου Μακρυγιάλου κ. Ευαγγελίας Κανάλη, και με την υποστήριξη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας, απευθύνονταν στις δημοσιογραφικές ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών Γυμνασίων και Λυκείων της ΔΙΔΕ Πιερίας που εκδίδουν μαθητική εφημερίδα.

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Χ. Τζαμακλής, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ε. Λαγδάρης, ο Διευθυντής της ΔΙΔΕ Πιερίας Δρ. Ι. Καζταρίδης, η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κ. Μ. Παππά, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμου κ. Παπαργυρίου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Ε. Βοσκός και κ. Α. Νικολαΐδης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Μαρία Αβραμίδου, Διευθυντές/ριες Γυμνασίων και Λυκείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της ΔΙΔΕ Πιερίας.

Στο συνέδριο, το οποίο είχε ως στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι μέσω των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων εκδίδουν σχολική εφημερίδα, παρουσιάστηκαν σημαντικά θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και σχεδιασμού για την έκδοση των μαθητικών εντύπων, από έγκριτους Δημοσιογράφους όπως ο κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος του τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ3, ο κ. Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Δ/ντης της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100, ο κ. Βαγγέλης Ζαμαντζάς, Δημοσιογράφος της εφημερίδας « Επτά-Πολιτεία», ο κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, Εμπορικός Δ/ντής της «Εκδοτικής Ενημερωτικής Ι. Κορομήλης ΑΕ» και η κ. Κατερίνα Τσαλού, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ημερήσια Πιερίας».

Στη συνέχεια του Συνεδρίου απονεμήθηκαν, μετά από αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής, τα βραβεία της καλύτερης εφημερίδας. Το βραβείο για την καλύτερη εφημερίδα Γυμνασίων απονεμήθηκε στο μαθητικό έντυπο με τίτλο: «ΤΟ Μαθητικό ΒΗΜΑ» του Γυμνασίου Μακρυγιάλου , ενώ τις περισσότερες ψήφους από τα έντυπα των Λυκείων της ΔΙΔΕ Πιερίας πήρε η εφημερίδα του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς με τίτλο: «Λεπτογραφίες».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης συγχαίρει όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας για τα αξιόλογα μαθητικά έντυπα που παρουσίασαν. Θερμά συγχαρητήρια απευθύνει επίσης και στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Μακρυγιάλου κ. Ε. Κανάλη για την τόσο πρωτότυπη πρωτοβουλία και τους υψηλούς στόχους που έθεσε με το συνέδριο, καθώς και στην Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κ. Μ. Παππά για την άρτια συνδιοργάνωση.

Τέτοιου είδους πρωτοποριακές- για την Ελληνική Εκπαίδευση- δράσεις τιμούν ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα της Πιερίας και θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !